Rusya-Ukrayna krizi piyasaları vurdu! Altın fiyatları 8 ayın zirvesini gördü

Düzenleyen:
Rusya-Ukrayna krizi piyasaları vurdu! Altın fiyatları 8 ayın zirvesini gördü

EKONOMİ Haberleri

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaş beklentisi altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor. Rusya-Ukrayna krizi sonrası ons altındaki yükseliş, genel fiyatları etkilemeye devam ediyor. Altın son 8 ayın zirvesine çıkarken, gram altın fiyatları 822 TL`yi görerek 2022`nin en yüksek seviyesini gördü. Altındaki bu yükseliş, "Altın düşecek mi yükselecek mi, Altın Kuru bugün ne kadar, kaç TL" sorularının sorulmasına sebep oldu. İşte 15 Şubat güncel altın fiyatları.

Altın fiyatları yeni haftaya hareketli girdi. Rusya-Ukrayna arasındaki kriz altın fiyatları üzerinde ana belirleyici unsur olmaya başladı. Yaşanan savaş gerilimiyle ons altın fiyatının 1879 dolar bandına tırmanarak son 8 ayın zirvesini gördü. Ons altındaki bu yükseliş gram ve çeyrek altını da etkilemiş durumda. Piyasalarda yaşanan bu hareketlilik sonrası yatırımcılar, “Gram altın ne kadar oldu?” sorusunu sormaya başladı. 

FED’İN FAİZ KARARI MART AYINDA BEKLENİYOR 

Fed’in faiz artıracağına yönelik yapılan sosyal medya paylaşımlarının boşa çıkmasının ardından gözler olağan toplantıya çevrildi. Bazı uzmanlar Fed’in 14 Şubat 2022 tarihinde olağanüstü toplanıp faiz kararı alacağına yönelik yorumlarda bulunmuştu. Ancak Fed’den herhangi bir hamle gelmemişti. Bundan sonraki süreçte Mart ayında olağan zamanında yapılacak olan faiz kararı bekleniyor.

ONS ALTIN GÜÇ KAZANIYOR 

Rusya ve Ukrayna krizinden güç alan ons altın, son 8 ayın zirvesine ulaştı. Ons altın güne 1871 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1869 dolar, en yüksek de 1879 dolar seviyesi görüldü. Saat 08:30 itibarıyla ons altın 1878 dolardan işlem görüyor.

Rusya-Ukrayna krizi piyasaları vurdu! Altın fiyatları 8 ayın zirvesini gördü

GRAM ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ 

Gram altın ise ons altından aldığı rüzgarla yukarı yönlü bir ivme kazandı. Gram altın güne 818 lira seviyesinden başladı. Gün içinde en düşük 816 lira, en yüksek de 822 lira seviyesi görüldü. Saat 08:30 itibarıyla 820.4 liradan işlem görüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...