Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Düzenleyen:
Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

EKONOMİ Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 3600 ek gösterge için ilk toplantı gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Kamu çalışanlarımızın 3600 ek göstergeyle adil bir şekilde, onların beklentilerini karşılayacak kararlılıktayız." dedi.

Yüz binlerce kamu çalışanının merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç hızlandı.

İlk toplantının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Bilgin'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Tüm ülkelerde çok ciddi enflasyon sorunu yaşanıyor. Özellikle enerji fiyatlarında ciddi maliyet artışları var. Dünyada yeni bir ekonomik kriz atmosferine sebep olmuştur. Bunun Türkiye'ye de yansımaları olmuştur.

Hükümet olarak çok önemli adımlar atıyoruz. Bunu daha da hızlandırrak, ekonomik sorunları daha hızlı çözme imkanına sahip olacağımızı düşünüyoruz. Göstergeler o yöndedir. Son sanayi verileri, Türkiye'nin nasıl büyüdüğünü göstermektedir. Türk ekonomisinin sağlıklı bir makro yapıya sahip olduğu görülmektedir.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Çalışanlarımızın beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapmakta kararlıyız."

İKİNCİ TOPLANTI MART AYINDA

3600 ek gösterge konusunda ikinci toplantı ise 16 Mart'ta gerçekleştirilecek.

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...