Yeni 100 TL ve 50 TL'ler bugün piyasaya sürülüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yeni 100 TL ve 50 TL'ler bugün piyasaya sürülüyor

EKONOMİ Haberleri  / AA

Merkez Bankası 100 TL ve 50 TL banknotların tedavüle verileceğini duyurmuştu yeni 100 TL ve 50 TL'lik banknotlar TCMB'deki yeni yöneticilerin imzalarıyla bugün piyasaya sürülecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu V. tertip 100 TL ve 50 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle verileceğini duyurdu.

100 TL VE 50 TL BANKNOTLARDA DÜZENLEME

TCMB'den yapılan duyuruya göre, E9 Emisyon Grubu V. tertip 100 TL ve 50 TL'lik banknotlarda imzalar TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile 100 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Mustafa Duman'a, 50 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Taha Çakmak'a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

İMZALAR DEĞİŞECEK

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III. ve IV. tertipleriyle tamamen aynı özellikleri taşırken, banknotların tüm tertipleri birlikte tedavül edilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...