Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Türkiye’ye yatırım yapana teşvik verecek

ABD, Türkiye’ye yatırım yapana teşvik verecek

EKONOMİ Haberleri

Rusya’yı terk eden Amerikan sermayesi, Türkiye’de yatırım için çalışma yapıyor. Geçtiğimiz günlerde TOBB ile iş birliği anlaşması imzalayan ABD Ticaret Odasının Kıdemli Başkan Yardımcısı Myron Brilliant, ABD şirketlerinin Türkiye’de yatırımını desteklediklerini, hatta şirketleri teşvik edebileceklerini söyledi.

 Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve Brilliant’ın katıldığı basın toplantısı ile ABD’li şirketlerin yatırım planları ve Rusya’daki gelişmeler masaya yatırıldı. Yalçındağ “ABD’nin ambargolar ve yaptırımları, Rusya’nın yanı sıra bölge ülkelerinin ekonomik istikrarını da sekteye uğrattı. Bundan binlerce firma etkilendi. 148 dev firma Rusya’dan temelli çekildi. 174 firma operasyonlarını askıya aldı. 72 firma operasyonlarını azalttı ve 12 firma da hâla orada. Bölgede 5 bin ABD’li şirket yeni merkez arayışına girdi. Bu sayının yüzde 25’inin Türkiye’ye gelmesi için çalışıyoruz” dedi. Myron Brilliant da “Türkiye’nin stratejik önemi ABD açısından kesinlikte göz ardı edilemez. Burada büyük fırsat var. Rusya-Ukrayna krizine bağlı iletişimi sağlamak için Türkiye’deyim. Türkiye’ye ticari bir merkez olarak bakıyoruz. Türkiye, ABD için fırsatlar ülkesi. ABD şirketlerini, Türkiye’ye yatırım yapması konusunda teşvik edebiliriz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...