Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nisan ayı kira artış oranı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nisan ayı kira artış oranı belli oldu

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Nisan 2022 kira artış oranı ne kadar oldu? Kiralara ne kadar zam yapılacak? TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı TÜFE oranlarına göre kira artış oranı belli oldu. Nisan 2022’de kira artış oranı yüzde 29,88 oldu. İşte Nisan 2022 kira artış oranlarının detayları...

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Nisan ayı kira artış oranı belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Nisan ayı için yüzde 29,88 oldu. 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,14 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 29,88 artış gerçekleşti.

EV SAHİPLERİ BU ORANIN ÜZERİNE ÇIKAMAYACAK

Buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 29.88 oranında zam yapabilecek. Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...