Brent petrol 100 doların altına düştü! Benzin ve motorinde indirim gözüktü: 8 Nisan 2022 akaryakıt fiyatları

Düzenleyen:
Brent petrol 100 doların altına düştü! Benzin ve motorinde indirim gözüktü: 8 Nisan 2022 akaryakıt fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Brent petrolde düşüş başladı. Petrol fiyatları Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) yaptığı son açıklamasında acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü kullanıma açacağını söylemişti. Gelen açıklamanın ardından piyasalarda hızlı bir soğuma başladı. Brent petrolün varil fiyatı 100 doların altına geriledi. Petroldeki düşüşle akaryakıtta indirim beklentisi oluştu. Peki Brent petrol ne kadar? Benzin ve motorine indirim gelecek mi? 1 litre benzin kaç TL? Motorin ne kadar? Akaryakıta indirim gelecek mi? İşte 8 Nisan 2022 güncel akaryakıt fiyatları…

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Savaşın piyasalara etkisi sürerken, petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik başladı. Uluslararası Enerji Ajansı'nın savaş nedeniyle yaşanabilecek tedarik sıkıntılarını gidermeye yönelik acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü daha kullanıma açacağını duyurmasıyla petrol fiyatları 100 doların altına kadar geriledi. Brent petroldeki bu düşüş ise indirim beklentisi oluşturdu. Peki akaryakıta indirim gelecek mi? Benzin ne kadar? Motorin kaç TL? Akaryakıta indirim veya zam mı geldi, düştü mü, yükseldi mi? İşte güncel 8 Nisan motorin ve benzin fiyatları… 

ACİL DURUM REZERVLERİ DEVREDE 

Uluslararası Enerji Ajansı'nın Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle küresel petrol piyasalarında yaşanabilecek tedarik sıkıntılarını gidermeye yönelik güvence vermek amacıyla acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü daha kullanıma açacağını açıklamasının ardından gerilemişti.

UEA Başkanı Fatih Birol, piyasaya sürülecek 120 milyon varilin 60 milyon varilinin ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden karşılanacağını kaydetti.

AKARYAKITA İNDİRİM GELECEK Mİ? 

Yapılan açıklamanın ardından küresel piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 100 dolara kadar geriledi. Bu düşüş ise akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Öte yandan Brent petrol fiyatları 8 Mart tarihinde rekor kırarak 127 dolar seviyesine yükselmişti. 16 Mart'ta ise 98 dolarla savaşın başladığı günden bugüne en düşük seviye görülmüş oldu.

Brent petrol 100 doların altına düştü! Benzin ve motorinde indirim gözüktü: 8 Nisan 2022 akaryakıt fiyatları

8 NİSAN BENZİN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL

İstanbul benzin fiyatı: 19,00 TL
Ankara benzin fiyatı: 19,08 TL
İzmir benzin fiyatı: 19,10

8 NİSAN MOTORİN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

İstanbul motorin fiyatı: 22,08
Ankara motorin fiyatı: 22,18
İzmir motorin fiyatı: 22,19

8 NİSAN LPG FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

İstanbul LPG fiyatı: 11,77
Ankara LPG fiyatı: 11,83
İzmir LPG fiyatı: 11,66

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...