Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çiftçinin tek umudu Hal Yasası

Çiftçinin tek umudu Hal Yasası

EKONOMİ Haberleri

Ankara’da üretim maliyetini karşılayamadıkları soğanları satamadıkları için depolara kaldıran çiftçiler, ürünlerinin çürümesinin önüne geçemedi. Meyve sebze halindeki komisyonculardan dert yanan üreticiler, ellerindeki 50 kuruşa sattıkları ürünün halde 10 katına satılmasına tepki göstererek Hal Kanunu’nun bir an önce yürürlüğe girmesini istedi.

Komisyonculardan dert yanan Ankaralı soğan üreticisi Mehmet Kubat, sadece kendi canlarının değil, halden çıktıktan sonra markete gidene kadar zamlanan ürünleri fahiş fiyata alan tüketicilerin de canının yandığı belirtti. Haldeki satıcıların kârı yüksek tutmak için kanuna aykırı şirketler kurduklarını ileri süren Kubat “Biz niçin stokçuluk yapalım? Ürün tarlada kalmasın, insan kursağına gitsin. Ürünü alan olmuyor. Talebim Hal Yasası. Haldeki satıcılar ürünün kaldırılmasını, haldeki maliyetleri hep bana yüklüyor. Kendileri de devletten kaçmak için arada şirket kurmuş, hepsinde de kendi adamları var. Ürün el değiştikçe kârı yükseltiyorlar. Üreticinin eline bir şey geçmiyor. Tüketici de 10 katı fazlasını ödüyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...