150 milyar liralık düğün havası

150 milyar liralık düğün havası

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yaz düğün sezonunun hareketli geçmesini beklediklerini, destek paketleriyle buna ivme kazandırılması gerektiğini bildirdi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Covid-19 salgın şartlarında düğün yapmak istemeyen çiftlerin etkisiyle son iki yıldan daha fazla düğün organizasyonu olacağını öngördüklerini ifade etti. Ramazanın bitmesiyle düğün sezonunun canlanmaya başlayacağını belirten Palandöken, “Salgından fotoğrafçılar, düğün salonları, gelinlikçi, çiçekçi, çeyizci ve beyaz eşyacı gibi binlerce esnafımız olumsuz etkilendi. Dolayısıyla iki yıldır yaz sezonları düğün sektörü için verimli geçmedi. Bu yıl evlenecek çiftlerimiz ve aileleri sezonda yoğunluktan dolayı mağdur olmamak adına kuyumcudan beyaz eşyacıya, fotoğrafçıdan düğün salonuna bütün hazırlıklarını tamamlamalı” dedi.

Palandöken, 2020’de 488 bin 335 çiftin evlendiğini, bu sayının 2021’de yüzde 15 artarak 561 bin 710 olarak kayıtlara geçtiğini aktardı. Bu yıl söz konusu sayının iki katına çıkacağını öngördüklerine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: Bir milyona yakın çiftimiz bu yaz düğününü yapacak. Düğün yapmanın maliyeti 150-200 bin lira gibi seviyelere çıkıyor. Bu da yaklaşık 150 milyar liralık doping demek. Hem evlenecek çiftlere hem de esnaftaki hareketliliğe fayda sağlaması için devletimiz piyasa şartlarını baz alarak yeni paketler sunmalı. Bankalar da cüzi faizli ihtiyaç kredileri sunarak vade süresini uzun tutmalı.

150 milyar liralık düğün havası

HİNT DÜĞÜNLERİNİN ADRESİ OLDUK

Turizmin kalbi Antalya’da düğün sezonu açıldı. Hintli Revna ile Anubhav, üç gün üç gece süren “masal” gibi düğünle evlendi. 700 davetlinin katıldığı düğünde 7 tır malzeme kullanıldı.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...