Dizi, oyun ve fenomenle ihraç ürünleri tanıtılacak

Dizi, oyun ve fenomenle ihraç ürünleri tanıtılacak

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı strateji taslağına göre, Türk ihraç ürünlerinin bilinirliğinin artırılması için diziler ve filmler ile dijital oyunlar kullanılacak.

Ticaret Bakanlığı’nın ihracatın menzilinin artırılması amacıyla hazırladığı strateji taslağına göre, Türk ihraç ürünlerinin bilinirliğinin artırılması için diziler ve filmler ile dijital oyunlar kullanılacak, sosyal medyadaki etkili isimlerle iş birliği yapılacak. Bu kapsamda şu ana kadar belirlenen 18 ülke ABD, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Filipinler, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Kanada, Malezya, Meksika, Nijerya, Pakistan, Şili, Tayland ve Vietnam olarak sıralandı. Mal ve hizmet ihracatını artırmaya yönelik ilgili ülkedeki öncelikli alt sektörler belirlenecek. Bu alt sektörlerin ilgili ülkede potansiyeli tespit edilecek ve hedef odaklı giriş stratejileri oluşturulacak. Ticaret heyetleri düzenlenecek, Made in Türkiye markası öne çıkarılacak, AVM ve zincir mağazalar öncelikli hedef olacak. Sosyal medyada ilgi gören insanlarla iş birliği yapılacak. Ülkelerin önemli günleri belirlenip onlara özel tanıtımlar yapılacak. İhraç ürünlerinin bilinirliğinin artırılması için diziler ve filmler ile dijital oyunlar kullanılacak, film ve dizi oyuncularından istifade edilecek. Türk dizilerine ürün yerleştirme yapılacak. Türk dizilerinde ve filmlerinde oynayan başrol oyuncularından birinin ya da birkaçının katılacağı TV programları ve çevrim içi etkinlikler ilgili sektörlerin ihracatının artırılmasında kullanılacak. Dünya kupaları, motor sporları ve moda haftalarında Türk markalarının sponsorlukları desteklenecek. Küresel zincirlerin perakende mağazalarında raf kiralama çalışmaları yapılacak. Oyun sektöründe öncü firmaların oyunlarının tanıtımı için ilgili Twitch, YouTube gibi kanallarda sponsorluklarla tanıtım ve iş birliği faaliyetleri düzenlenecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...