Bakan Muş duyurdu: İhracatta Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı

Düzenleyen:
Bakan Muş duyurdu: İhracatta Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı

EKONOMİ Haberleri

Son dakika haberine göre; Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye’nin dün sadece bir günde 1 milyar 956 milyon dolar ihracat yaptığını ve bu rakamın Cumhuriyet tarihinde bir günde yapılan en yüksek ihracat olduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin dün yaptığı 1 milyar 956 milyon dolarlık ihracat ile 'Cumhuriyet tarihinde bir günde yapılan en yüksek ihracat' rekorunu kırdığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Muş, "İhracattaki başarımız çıtaları aşa aşa devam ediyor. Türkiye dün, sadece bir günde, 1 milyar 956 milyon dolar ihracat yaptı. Bu, Cumhuriyet tarihinde bir günde yapılan en yüksek ihracat" ifadelerini kullandı.

"İhracat; üretim, yatırım ve istihdam demektir" diyen Bakan Muş, paylaşımında "İhracatta artık farklı bir kulvardayız" ifadesine yer verdi.

TÜM ZAMANLARIN MART AYI İHRACAT REKORU KIRILMIŞTI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Nisan ayının ilk günlerinde Mart ayı ihracat rakamlarını açıklamış ve ihracatta 2021 yılında yakalanan ivmenin bu yıl da devam ettiğini vurgulamıştı.

Muş, "Buna göre, geride bıraktığımız mart ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın mart ayına göre yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolar olmuştur. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek mart ayı ihracat rakamıdır. Ocak ve şubat aylarında da en yüksek aylık rakamları açıklamıştık. Bu yıl 3'te 3 yapmış olduk" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...