İkinci elde bayram bereketi

İkinci elde bayram bereketi

EKONOMİ Haberleri

Ramazan Bayramı hareketliliği ikinci el otomotiv pazarında yüzleri güldürdü. Özellikle İstanbul’da Türkiye geneline göre son iki haftadır ölçülebilir bir hareketlilik tespit edilirken, Anadolu’nun diğer illerinde de hatırı sayılır bir canlılık oluştu.

ALİ ÇELİK

2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, nisan ayında bir önceki yılın nisan ayına göre yüzde 35 daha fazla ikinci el araç satışı gerçekleşeceğini belirterek “Son iki haftadır ikinci el satışlarında önemli bir hareketlilik var. Martta 647 bin 2.el satış gerçekleşti, nisanda beklenti 700 binin üzerinde. 2022 yılı geneline baktığımızda ise durgun geçtiğini belirttiğimiz ilk 3 aya rağmen toplamda son 4 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15’lik artış söz konusu olacak. 2022’de ikinci el pazarında iyi bir nisan yaşıyoruz. Bayram sonrası mayıs ayı çok daha hareketli geçecek. Bu hareketlilik umut verici” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...