Dolar ve Euro ne kadar? (5 Mayıs 2022 dolar ve euro fiyatı)

Düzenleyen:
Dolar ve Euro ne kadar? (5 Mayıs 2022 dolar ve euro fiyatı)

EKONOMİ Haberleri

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Fed, dün açıklama yaparak, 2022 Mayıs ayı politika faizini 50 baz puan artırdığını duyurdu. Fed’in bu kararının ardından piyasalarda hareketlilik başladı. Peki Dolar-euro kaç TL? Dolar kuru ne kadar oldu? İşte döviz kurlarındaki son durum.

ABD Merkez Bankası Fed, mayıs ayı politika faizini 50 baz puan artırdı. Fed’in kararının ardından açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell, resesyona izin vermeyeceklerini söyleyerek piyasalara güvercin mesajı verdi. Bu mesajla dolar kuru küresel para birimleri karşısında gerilemeye başladı. Peki 5 Mayıs 2022 dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? 

DOLAR-EURO NE KADAR? 

Fed’in faiz kararının ardından piyasalarda hareketlilik başladı. Vatandaşlar ise dolar kurunu araştırmaya başladı. Fed kararı sonrası piyasalarda dolar/TL 14,78 civarında hareket ediyor. Euro/TL de 15,69 seviyesinde işlem görüyor.

PİYASALARA FED DARBESİ 

Karar sonrası yapılan açıklamada genel ekonomik faaliyetin ilk çeyrekte yavaşladığına dikkat çekilirken hanehalkı harcamaları ve işletme sabit yatırımlarının güçlü kalmaya devam ettiği vurgulandı.

Fed'in 1 Haziran'da bilançosunu küçültmeye başlayacağı belirtilen açıklamada, ilk etapta hazine tahvillerinde aylık 30 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetlerde 17,5 milyar dolar azaltılacağı kaydedildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...