Akaryakıta bir zam bir indirim! 5 Mayıs Perşembe günü benzin, motorin ve LPG fiyatı ne kadar oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Akaryakıta bir zam bir indirim! 5 Mayıs Perşembe günü benzin, motorin ve LPG fiyatı ne kadar oldu?

EKONOMİ Haberleri  / NTV

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte dalgalı bir seyir izleyen Brent petrol, Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolüne ambargo uygulayabileceğine ilişkin açıklamalarının ardından yükselişe geçti. Gelen yeni yaptırım haberleriyle birlikte yukarı yönlü eğilim gösteren Brent petrol, yüzde 1'lik artışla 111 doları aştı. Petroldeki bu yükseliş akaryakıtta zam beklentisi oluşturdu. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre, Cuma günüden itibaren motorine 32 kuruşluk zam, otogaza ise 98 kuruş indirim bekleniyor. Peki 5 Nisan Perşembe günü akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim var mı? 1 litre benzin kaç TL? Motorinin litresi ne kadar? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte benzin ve motorin fiyatlarında son durum…

Petrol fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolüne ambargo uygulayabileceğine ilişkin açıklamalarının ardından Brent petrol tekrardan yükselişe geçti. Öte yandan uzmanlar Fed’in faiz kararından sonra doların gevşemesi ile akaryakıt zammının önüne geçilebileceği belirtildi. Ancak Avrupa ülkelerinin Rus gazına yeni ambargolar getirmesi petrol fiyatlarını tetikledi. Brent petrol şuan 111 dolardan işlem görmekte. Vatandaşlar ise benzin ve motorin fiyatlarına odaklanmış durumda. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre, Cuma günüden itibaren Peki 5 Mayıs Perşembe günü akaryakıt fiyatlarına zam geldi mi? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? LPG ve mazot ne kadar oldu? İşte pompadaki son durum… 

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM GELDİ Mİ? 

Brent petrolün gelen yaptırım haberleriyle birlikte 107 dolara kadar çıkması akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri dönmüştü. 30 Nisan gece yarısı itibariyle geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 33 kuruş zam geldi. Zam sonrası benzinin litre fiyatı İstanbul'da 19,01 liradan 20,34 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 19,11 liradan 20,44 liraya yükseldi.

ABD’DEN RUSYA’YA YENİ YAPTIRIM 

Öte yandan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya uygulanacak 6’ncı yaptırım paketini açıklayarak, Rusya’dan ham petrol alımının 6 ay içinde durdurulacağını belirtti. Rusya’dan ham petrol alımının 6 ay içinde aşamalı olarak durdurulacağını belirten von der Leyen, AB ve ortaklarının alternatif tedarik yollarının güvence altına alınacağını kaydetti.
Ambargonun küresel pazara olan etkilerinin en aza indirileceğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı, “Böylece Rusya üzerindeki baskıyı en üst düzeye çıkarırken, aynı zamanda kendimiz ve ortaklarımız üzerindeki zararı da en aza indiriyoruz. Ekonomimizin güçlü kalmasını sağlamak zorundayız” dedi.

Akaryakıta bir zam bir indirim! 5 Mayıs Perşembe günü benzin, motorin ve LPG fiyatı ne kadar oldu?

MOTORİNE ZAM OTOGAZA İNDİRİM 

Petrol fiyatlarındaki hareketlilik ise akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Gelen son dakika bilgisine göre ise Cuma gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda 32 kuruşluk fiyat artışı olması bekleniyor. Benzinde ise bir fiyat değişikliği beklenmiyor. Öte yandan Cuma gününden geçerli olmak üzere otogazda 98 kuruş indirim olması bekleniyor. 

5 MAYIS 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

5 MAYIS BENZİN FİYATLARI NE KADAR? 

İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı: 20,34 TL
İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 20,35 TL
Ankara'da bir litre benzin fiyatı: 20,44 TL
İzmir'de bir litre benzin fiyatı: 20,46 TL

5 MAYIS MOTORİN FİYATLARI NE KADAR? 

 

İstanbul Avrupa yakasında bir litre motorin fiyatı: 22,04 TL
İstanbul Anadolu yakasında bir litre motorin fiyatı: 22,06 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı 22,16 TL
İzmir'de motorin litre fiyatı 22,17 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...