Gayrimenkulden 9 yılda 41,3 milyar dolar geldi

Gayrimenkulden 9 yılda 41,3 milyar dolar geldi

EKONOMİ Haberleri

Yabancılar, Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları ile 2022’nin ilk üç ayında 14 bin 344 konut satın alırken, genel satıştaki pay yüzde 4,5’e yükseldi.

Konut satışlarında yaşanan artışla birlikte, son 9 yılda Türkiye ekonomisine 41,3 milyar dolarlık katkı sağlandı. Bu kapsamda Atılım Fuarcılık tarafından 7 ülkede gerçekleştirilecek fuarlar, Türk firmalar için önemli iş birliklerinin kapısını açacak. Uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Hollanda, Belçika’da gerçekleştirilecek.

Özellikle; coğrafi yakınlık, ve vatandaşlık fırsatları gibi etkenler Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Rusya, Ukrayna, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerin gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye taşıyor. 25 binden fazla ziyaretçi katılımının beklendiği fuarlarda 100’ün üzerinde uluslararası projenin sergilenmesi bekleniyor. Ayrıca, fuarlar uluslararası ve bölgesel gayrimenkul alıcıları ve yatırımcıları için Türkiye’de yatırım yapma fırsatı sunacak. Son 9 yılda yabancılara satılan konut sayısı 293 bine ulaşırken 2013’ten itibaren İstanbul’da yabancıların aldığı konut sayısı 116 bin 258 iken, bu sayı Antalya’da 67 bin 766 olarak gerçekleşti. Bu sırayı, 14 bin 577 adet konut satışıyla Ankara takip etti.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...