Dev bankadan Türkiye için enflasyon tahmini! Zirve ve düşüş tarihlerini verdiler

Düzenleyen:
Dev bankadan Türkiye için enflasyon tahmini! Zirve ve düşüş tarihlerini verdiler

EKONOMİ Haberleri

Dünyanın önde gelen bankalarından olan ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Türkiye ile ilgili enflasyon değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’de enflasyonun Mayıs ayında yüzde 72’ye çıkarak tepe yapacağını burgulayan JP Morgan, Aralık ayına kadar enflasyonun yüzde 65-75 aralığında kalacağını belirtti. Dev banka düşüşlerin ise Aralık ayının sonlarına doğru güçlü baz etkisiyle gerçekleşeceğini belirtti.

TÜİK’in açıkladığı Nisan ayı enflasyon oranlarını değerlendiren JP Morgan, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki enflasyon oranlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan dev banka, düşüş ve çıkış seviyelerini tarih vererek açıkladı. 

ARALIK AYINDA GERİLEME ÖNGÖRÜLÜYOR 

Türkiye'de enflasyonun Mayıs ayında yüzde 72 ile tepe yapacağını öngören JP Morgan, Aralık ayına kadar da enflasyonun yüzde 65-75 aralığında kalacağını, Aralık ayında güçlü baz etkisiyle gerilemesini beklediklerini ifade etti.

Dev bankadan Türkiye için enflasyon tahmini! Zirve ve düşüş tarihlerini verdiler

YIL SONU TÜFE TAHMİNİ YÜZDE 49,5’E ÇIKTI 

JP Morgan, dün açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamları sonrasında 2022 yıl sonu TÜFE tahminini yüzde 43,5'ten yüzde 49,5'e çıkarırken, 2023 sonu için beklentisini de üzde 15,0'dan yüzde 19,0'a yükseltti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...