Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüzde 75 hibeli! 3,5 ton yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yüzde 75 hibeli! 3,5 ton yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı

EKONOMİ Haberleri  / AA

Ayçiçek yağı sorununa çözüm için düğmeye basan illerden birisi de Kütahya oldu. Kentteki 600 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli 3,5 ton yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle özellikle Avrupa'da hissedilen ayçiçek yağı krizi, Türkiye'yi de vurdu. Fiyatlar arttı, stokçuluk baş gösterdi. Çiftçileri ayçiçeği ekimine yöneltmek için birçok adım atılırken, Kütahya'nın Simav ilçesinde de çiftçilere yüzde 75 hibe destekli 3,5 ton yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

7 BİN DEKAR ALANDAN 2 BİN 500 TON ÜRETİM BEKLENTİSİ

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, Simav'ın tarım arazilerinin yağlık ayçiçeği üretimi konusunda verimli olduğunu söyledi. İlçede 20 köy ve beldede 600 çiftçiyle bugüne kadar uygulanan en büyük tarımsal projelerden birini hayata geçirdiklerini belirten Tokdemir, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 7 bin dekar alana ekilmek üzere 3 bin 500 kilogram yağlık ayçiçeği tohumunu çiftçilerimize teslim ettik. Tohum bedelinin yüzde 75'i Bakanlığımız ve İl Özel İdaresince, yüzde 25'lik kısmı ise çiftçilerimiz tarafından karşılanacak. Geçen yıl 3 bin dekar, önceki yıl ise 1000 dekar alana ektirdiğimiz yağlık ayçiçeklerinden oldukça yüksek verim elde ettik. Dekardan yaklaşık 350 kilogram civarında verim alınmıştı. Bu tohumların ekileceği 7 bin dekar alandan yaklaşık 2 bin 500 ton yağlık ayçiçeği üretimi bekliyoruz."

Tokdemir, bu yıl ekilecek yağlık ayçiçeğinin ilçe ekonomisine yaklaşık 25 milyon lira katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...