Brisa, ihracat rekoru kırdı

Brisa, ihracat rekoru kırdı

EKONOMİ Haberleri

Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, yeni bir rekora imza atarak ihracatta tüm zamanların en yüksek sevkiyatını gerçekleştirdi. Şirket bir ayda en fazla sevkiyat adedine ulaşarak ilk çeyrek ihracatını 80,5 milyon dolara çıkardı.

Brisa, Şubat 2022 itibarıyla Lassa markasıyla 17 ülkede pazar payı da kazandı. Şirketin toplam cirosu 2,7 milyar TL, FAVÖK büyüklüğü ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 101,5 artışla 795 milyon TL olarak gerçekleşti. Brisa CEO’su Haluk Kürkçü “Pandeminin hafiflemesine dair işaretler aldığımız bu dönemde, durgunluk yaşanan pazarların kısmen canlandığını gözlemliyoruz. Yılın ilk iki ayındaki verilere göre, özellikle doygunluğa ulaştığını gözlemlediğimiz Avrupa yenileme pazarı, binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde dikkat çeken çift haneli büyümeler kaydetti. Bu şartlar altında, ihracatta elde ettiğimiz performans şirketimizin toplam performansı için büyük önem arz etti. İhracat pazarları arasında denge oluştururken, çalışmalarımıza da ivme kazandırdık. Faaliyet gösterdiğimiz uluslararası pazarlarda Lassa markamız ile önemli bir ihracat sevkiyatı rekoruna imza attık. Brisa tarihinde bir ayda yapılan en yüksek sevkiyat adedine ulaştık ve bugüne kadar ilk çeyrekte ulaşılan en yüksek ihracat rekorunu da kırmış olduk” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...