Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması: Bu ayın sonunda bitirmiş olacağız

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması: Bu ayın sonunda bitirmiş olacağız

EKONOMİ Haberleri  / İHA

3600 ek göstergede son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Memur-Sen ile son bir toplantı yapacaklarını belirten Bilgin "O toplantıdan sonra nihai değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu da bitirmiş olacağız" dedi.

3600 ek göstergede son dakika haberi: Memur-Sen ile hükümet arasında bugün yapılması planlanan 3600 ek gösterge toplantısı ertelendi. Milyonların merakla beklediği konu ile ilgili son dakika açıklamasında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tarih vererek, " 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim" dedi. 

EN KAPSAYICI DÜZENLEME OLACAK

ATO Congresium’da düzenlenen '36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri' açılış programına katılan Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili şunları kaydetti:

"Son bir toplantı yapacağız Memur-Sen ile. Onun da sonuna geldik. O toplantıdan sonra nihai değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu da bitirmiş olacağız. O da hepinizin bildiği gibi 3600 meselesi. 3600’le de kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenlemeyi yapacağımızı şimdi ifade etmek isterim. Ayrıntısını o gün paylaşacağız. Sözleşmeli personelin sorunu. Tayin, eş durumundan kaynaklı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri, statüsü ile ilgili sorunları. Bunları da 3600’den sonra programımızda o da var. Onu da öncelikli olarak ele aldık, onu da çözeceğiz."

"TÜRKİYE, BÜTÜN SORUNLARI YENEBİLECEK BİR ÜLKEDİR"

Bakan Bilgin, Türkiye’nin önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu, ancak Türkiye’nin artık dünyanın her tarafına üretim yaparak gücünü gösterecek bir halde bulunduğunu hatırlatarak, "Her konuda çalışmamız hazır, zamanlamaya bağlı olarak bunları da adım adım uygulamaya sokacağız. Pratiğe aktaracağız. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi asla enflasyon karşısında, enflasyonun tahribatına maruz bırakmayacak şekilde onları da koruyacağız. Bunların arkasında Türkiye'nin üretim gücü var. Dolayısıyla Türkiye sosyal devlettir. Bu üretim gücüne dayalı olarak da sosyal politikalarla emekçilerini korumakta asla asla vazgeçmez, asla tereddüt etmez. Türkiye önemli sorunlarla karşı karşıyadır, bugün enflasyon konjonktürel bir sorundur. Yarın başka sorunlar olabilir ama Türkiye artık dünyanın her tarafına üretim yaparak, mal, ürün, hizmet satarak gücünü gösterecek bir haldedir ve karşısına çıkan bütün sorunları yenebilecek bir ülkedir. Kimse endişe etmesin" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...