Kilde rezerv var, izin yok

Düzenleyen:
Kilde rezerv var, izin yok

EKONOMİ Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle kil arzı problemi yaşandığını belirten Rüstem Çetinkaya, üreticilerin nitelikli kilin çıktığı Şile’de 30 hektarlık yeni alan için yaptığı izin başvurusunun reddedildiğini belirtti.

Önder Çelik - İSTANBUL

İstanbul Maden İhracatçıları Birliğinin (İMİB) yeni başkanı Rüstem Çetinkaya, geçtiğimiz yılı 6,1 milyar dolar ihracatla kapatan sektör ihracatını bu yıl en az 7 milyar dolara yükseltmek istediklerini söyledi. Sektörde yatırım iştahının kuvvetli olduğunu ifade eden Çetinkaya, en önemli problemlerinden olan ruhsat güvencesi ve izin süreçlerinin kısalması konusunda çalışma yapacaklarını vurguladı.

İZİN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Ukrayna'daki savaş nedeniyle kil arzı problemi yaşandığını, seramikçilerin ‘ham madde güvenliğimiz tehlikeye girer’ endişesiyle ihracatın kayda alındığını anlatan Çetinkaya, üreticilerin nitelikli kilin çıktığı Şile’de 30 hektarlık yeni alan için yaptığı izin başvurusunun da reddedildiğini kaydetti. Çetinkaya "Burada hem kil ihracatı yapamamış oluyoruz hem de seramik üreticilerimizin ham madde kaynağıyla sıkıntı yaşamasına sebep oluyoruz" dedi.

Sektör için önemli olan bir diğer konunun da konteyner hasarları olduğuna işaret eden Çetinkaya, mermer blok yüklemelerinde ihracatçıların fahiş hasar bedelleri talep edilerek ciddi bir şekilde mağdur edildiğini ve bu sorunu tamamlayıcı sigorta ile çözeceklerini belirtti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...