Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turkcell 103 mağazada engelleri kaldırdı

Düzenleyen:
Turkcell 103 mağazada engelleri kaldırdı

EKONOMİ Haberleri

Turkcell, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 'engelsiz mağaza' konseptini hayata geçirdi. Toplam 103 mağazada geçerli olan konsepte sahip olan şubelerin vitrininde 'engelsiz mağaza ikonu' yer alırken, bu mağazalarda görme engelliler için hissedilebilir zemin, işitme engellilere özel işaret diliyle hizmet ve bedensel engelliler için de akülü tekerlekli sandalye şarj noktası bulunuyor.

Ekonomi Servisi

Engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarına destek olmak için çalışmalar yürüten Turkcell, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 81 ilde toplam 103 ‘engelsiz mağaza’ konseptini hayata geçirdi. Mevcut mağazaları engellilerin rahatça ziyaret edebilmesi için erişilebilir olarak yeniden tasarlayan Turkcell’in engelsiz mağazalarında; son teknoloji ürünler ve dijital servis çözümleri deneyimlenebiliyor.

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Turkcell çözümlerini tüm satış kanallarında müşterilerle buluşturduklarını belirten Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal "Hem kapsayıcı hem de erişilebilir satış stratejilerimizin bir sonucu olan ve Aralık 2020’de İcra Kurulu onayıyla ‘GSMA Erişilebilirlik Prensipleri’nin arasına eklenen engelsiz mağaza projemizle, engelli bireylerin de Turkcell deneyimini rahatça yaşayabileceği bir konsept oluşturduk. İçerik konusunda zengin ve ülke geneline yayılmış ‘teknoloji mağazası’ anlayışımız sayesinde engellilere yönelik çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Turkcell’in engelsiz mağazalarında vitrinde ‘engelsiz mağaza ikonu’ yer alıyor. Mağazalarda görme engelliler için hissedilebilir zemin ve Braille etiketleme bulunurken, Hayal Ortağım uygulaması üzerinden de kapalı alanlarda navigasyon teknolojisi kullanılıyor. Aynı zamanda işitme engellilere özel işaret diliyle hizmet verilirken yine işitme engellilere, görüntülü çağrı merkezi çalışanları tablet üzerinden hızlıca bağlanarak destek verebiliyor.

Bedensel engelliler için de çeşitli çözümler barındıran engelsiz mağazalarda, akülü tekerlekli sandalye şarj noktası, kasa ve akıllı destek ünitelerinin engellilerin ergonomisine uygun şekilde alçak olması ön plana çıkan çözümler arasında yer alıyor. Engelsiz mağazalarda çeşitli sosyal destek kampanyaları da yürütülüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...