Erken rezervasyonlar yüzde 456 arttı

Erken rezervasyonlar yüzde 456 arttı

EKONOMİ Haberleri

Kurdaki artış ve yüksek enflasyonun etkisiyle turizmde erken rezervasyon patladı. Geçtiğimiz yıl kasım ayı itibarıyla erken rezervasyonlar hız kazanırken, nisan ayında geçen geçen yıla göre yüzde 456 artış gösterdi.

Tatilbudur.com CEO’su Onur Otruş “2022 erken rezervasyon kampanyamızı 12 Kasım’da başlattık. 2022 Nisan ayı itibarıyla gerçekleşen erken rezervasyon sayımız, 2019’a göre yüzde 250, 2021’e göre yüzde 456 yukarıda. Bu senenin dinamikleri düşünüldüğünde son dakika için alışkın olduğumuz kadar müsaitlikler beklemiyoruz, tüketicimiz 2022 sezonu için erken rezervasyonu en iyi şekilde değerlendirdi” dedi. Rusya Ukrayna savaşının turizme olan etkilerini de değerlendiren Otruş şunları söyledi: Sektörün, bu iki ana pazardan gelmesini beklediği rezervasyonların oluşturduğu açığı iç pazar ve diğer tüm alternatif pazarlar muazzam bir iştahla satmaya devam ediyor. İç pazar güncel durum itibarıyla, altın çağını yaşadığını söylediğimiz 2018,19 ve 21 yıllarının çok üzerinde bir satış ivmesine sahip. Bu sezon iç pazarın genel pastadaki payı hiç olmadığı kadar büyük olacak düşüncesindeyiz. Bu gerilimin oluşturduğu açığı Orta Avrupa, Almanya ve İngiltere pazarları kapayacak gibi görünüyor. Bu bölgelerde yapılan tatil aramalarında Türkiye öne çıkıyor. Tatilbudur.com olarak bizim hedefimiz 2022 yılında 1,2 milyon misafirin tatil deneyimlerine aracılık ederek 2,5 Milyar TL ciroya ulaşmak.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...