Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petrol fiyatlarında ataklar başladı! Akaryakıt fiyatlarına yansıyabilir: Brent petrol neden artıyor?

Düzenleyen:
Petrol fiyatlarında ataklar başladı! Akaryakıt fiyatlarına yansıyabilir: Brent petrol neden artıyor?

EKONOMİ Haberleri

Brent petrol tekrardan yükselişe geçti. 103 dolara kadar düşen brent petrol sabah saatleri itibariyle tekrardan 108 dolara dayandı. Dün 107,45 dolar seviyesinde tamamlayan brent petrol, bugün yüzde 1,28 artışla 108,82 dolar oldu. Berent petroldeki artış ise piyasaları tedirgin etti. Dolardaki artış ve petroldeki hızlı yükseliş akaryakıtta zam sinyali oluşturdu. Peki brent petrol neden yükseliyor? İşte petroldeki sıcak gelişmeler…

Brent petrolde dalgalanma devam ediyor. 101 dolara kadar düşen brent petrol hatanın son iş gününde sert yükselişe geçti. Dün 107,45 dolar seviyesinde günü kapatan brent petrol, yeni günde yüzde 1,28 artışla 108,82 dolara yükseldi. Petrol fiyatlarındaki yükseliş ise “Brent petrol neden yükseliyor? Petrol fiyatları neden artıyor?” sorularını gündeme getirdi. 

Fiyatların yükselişinde ise iki temel neden bulunuyor. İlk olarak Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan kaynaklanan tedarik endişeleri ve Çin’in artan koronavirüs vakaları yüzünden kapanma ihtimalinin artması. 

NİSAN AYINDA 1 MİLYON VARİL AZALDI 

Öte yandan Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerin, Rusya’ya yeni uygulanacak yaptırım paketlerini görüşmek için bazı üye ülkelerin liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Bu pakette ise Rusya’nın petrol ithalatına yasak getirilmesi hedefleniyor. 

Bir diğer taraftan ise Rus petrol üretimindeki düşüş küresel piyasalarda arz darlığı endişelerini arttırmış durumda. Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, Rusya'nın petrol üretimi, Batı yaptırımlarının ardından yavaşlayan ürün ihracatı ve düşen iç talep nedeniyle ülke rafinerilerinin çok daha az ham petrol işlemesi nedeniyle nisanda günlük yaklaşık 1 milyon varil azaldı.

PETROL FİYATLARINI BASKILAYAN 3 NEDEN 

Dünya genelinde artan enflasyona karşı merkez bankalarının faiz artırımına gitmesi, ABD dolarındaki yükseliş ve Çin’de artan vaka sayıları petrol fiyatlarında baskı oluşturuyor. Brent petrolde teknik olarak 110,19 ile 111,78 dolar aralığının direnç, 108,60 ile 107,01 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

AKARYAKITA ZAM VAR MI? 

Artan petrol fiyatları ve dolardaki yükseliş akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluşturdu. Sektör temsilcileri ise henüz bir açıklama yapmadı. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...