Kazakistan’dan Akkuyu’ya ziyaret

Kazakistan’dan Akkuyu’ya ziyaret

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu'da çalışmalar hızlandı. Kazak heyeti de Akkuyu'yu ziyaret ederek güç ünitelerini inceledi.

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS), Kazakistan Enerji Bakanı Bolat Akçulakov’un öncülük ettiği heyeti ağırladı.  Rosatom Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Kirill Komarov ve Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva tarafından Kazakistan heyetine nükleer santral ve inşaatla ilgili bilgiler verdi. Konuklar, saha ziyaretçileri için zorunlu olan iş güvenliği eğitiminden geçtikten sonra projenin ana ulaşım merkezi olan Doğu Deniz Kargo Terminalini ziyaret ettiler.

Kazakistan’dan Akkuyu’ya ziyaret

YILDA 35 kWh ELEKTRİK ÜRETECEK

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS, gelişmiş güvenlik sistemleriyle donatılmış VVER-1200 3+ nesil reaktörlere sahip dört güç ünitesinden oluşacak ve NGS'nin toplam kurulu gücü 4 bin 800 MW olacak. Her ünitenin 60 yıl olarak planlanan hizmet ömrünün 20 yıl daha uzatılması da güvenlik değerlendirmesinin akabinde Nükleer Düzenleme Kurumunun onayı ile mümkün olabilecek. Dört güç ünitesinin de devreye alınmasının ardından Akkuyu NGS, yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik üretecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...