Araç sahipleri dikkat! Benzin ve LPG fiyatlarına yeni zam geliyor: Benzinin litresi 23 liraya dayanacak

Düzenleyen:
Araç sahipleri dikkat! Benzin ve LPG fiyatlarına yeni zam geliyor: Benzinin litresi 23 liraya dayanacak

EKONOMİ Haberleri

Araç sahipleri dikkat. Sektör temsilcilerinden alının son dakika bilgisine göre bu gece LPG’ye 50 kuruş, benzine 1,68 lira zam gelecek. Brent petroldeki hareketlilik ve dolar kurundaki yükseliş yeni zammı tetikledi. Gelen son zamlarla birlikte benzin fiyatları 23 lirayı geçecek. Peki benzine zam gelecek mi? Akaryakıta zam var mı? Benzin, LPG, motorin ve mazot fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? İşte gelen yeni zamla birlikte güncel akaryakıt fiyatları…

Benzin ve LPG’ye zam göründü. Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki belirsizlik, ABD Merkez Bankası’ndan (FED) peş peşe gelen açıklamalar ve Brent petroldeki fiyat dalgalanma sonrası akaryakıt fiyatlarında zam beklenmesine neden oldu. Sektör  temsilcilerinden alınan son dakika bilgisine göre bugün itibariyle benzine 1,68 LPG’ye 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Gelecek olan zamla birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22,8, Ankara’da 22,93 ve İzmir’de ise 22,94 liraya yükselecek. Peki akaryakıt fiyatlarına zam var mı? Benzin ve motorin ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? İşte gelen zamla birlikte güncel fiyatlar… 

BENZİN VE LPG’YE ZAM GELİYOR! 

Bu gece yarısı itibariyle gelecek olan zamla birlikte, benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22,8 TL’ye, Ankara’da 22,93 TL’ye ve İzmir’de ise 22,94 TL’ye yükselecek. LPG fiyatları ise İstanbul’da 11,25 TL’ye, Ankara’da 11,47 TL’ye ve İzmir’de 11,19 TL’ye çıkacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 21,12 TL
Motorin (Mazot): 22,06 TL

ANKARA

Benzin: 21,21 TL
Motorin (Mazot): 22,10 TL

İZMİR

Benzin: 21,23 TL
Motorin (Mazot): 22,15 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...