Bir haftada 7 milyar dolar zarar etti! Bir kripto para daha çöküşle karşı karşıya

Düzenleyen:
Bir haftada 7 milyar dolar zarar etti! Bir kripto para daha çöküşle karşı karşıya

EKONOMİ Haberleri

Kripto paralardaki düşüş yeni haftada da sürüyor. Lider kripto para birimi bir türlü 30 bin dolar bandını aşamazken coinlerde çöküşler başladı. Terra’nın çöküşünün ardından sabitcoin olan Tether'de hacim kaybına başladı. Geçen hafta yatırımcılar tarafından 7 milyar dolar çekilen Tether’de yüzde 9 düşüş yaşanarak 76 milyar dolara geriledi.

Kripto para piyasasında adeta deprem yaşanıyor. Bitcoin ile başlayan düşüşler sabitcoinlere sıçradı. Sabitcoin olan Terra’nın çöküşüyle sarsılan kripto para piyasası yeni bir krizle karşı karşıya. Kripto varlık piyasasının en popüler sabitkoini Tether'de yaşanan hacim kaybı yatırımcıları korkuttu. 

76 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ

Kripto para piyasasının en popüler sabitcoini olan Tether’de hacim kaybı şoku yaşanıyor. Yatırımcılar geçen hafta Tether’den 7 milyar dolar çekti. CryptoCompare verilerine göre 12 Mayıs'tan bu yana Tether'in piyasa değeri yüzde 9 düşüşle 76 milyar dolara geriledi.

Bir haftada 7 milyar dolar zarar etti! Bir kripto para daha çöküşle karşı karşıya

“SİSTEMATİK TEHDİT BARINDIRMIYOR” 

ABD Hazine Bakanı Yellen ise sabitcoinlerdeki düşüşlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yellen, ödeme sistemini daha hızlı ve verimli hale getirmeye yönelik potansiyel olduğunu ancak risklere karşı düzenleyici bir çerçeveye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Yellen, sabitcoinlerdeki düşüşlerin risk olarak henüz sistemik tehdit ölçeğinde olmadığını belirterek "Bunu bu ölçekte finansal istikrar için gerçek bir tehdit olarak nitelendirmezdim ancak çok hızlı büyüyorlar ve yüzyıllardır banka kaçışlarıyla bağlantılı bildiğimiz türde riskler sunuyorlar." diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...