Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gram altın yükselişe geçti: 'Bin liranın üstüne çıkacak'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gram altın yükselişe geçti: 'Bin liranın üstüne çıkacak'

EKONOMİ Haberleri  / İHA

18 mayıs altın fiyatları yükselişe geçti. Doların yükselmesinin ardından gram altında da hareketlilik başladı. Gram altın son bir ayın zirvesi olan 931 liraya ulaştı.

Düğün sezonun gelmesi ile birlikte vatandaş altına yöneldi. Yükselen altın fiyatlarının ardından çeyrek, yarım altın almak zorlaşırken gram altın ne kadar sorusu sorulmaya başlandı. Gram altın iç piyasada dolar kuruna bağlı olarak yükselişinin sürdürüyor. Ons altında gerileme yaşanırken dolar kurunun artması nedeniyle gram altın son bir ayın zirvesi olan 931 liraya ulaştı.

GRAM 931 LİRA

Geçtiğimiz ay 1920 dolar seviyelerinde bulunan ons altın 1812 dolar seviyelerine kadar geriledi. Ons altın da düşüş sürerken gram altın ise dolar kuru etkisiyle yükselişe geçti.

Kapalıçarşı’da gram altın 931 liradan alıcı bulurken çeyrek altın 1520, tam altın 6 bin 75 liradan satılıyor. 

GRAM ALTIN BİN LİRANIN ÜSTÜNE YÜKSELECEK

Vatandaşların alım yönünde talebi olduğunu söyleyen Kapalıçarşı esnafı Tunahan Sarı, "Vatandaşlar bu dönemde altın almak için geliyorlar. Satmak için gelenlerin sayısı çok az. Altın fiyatlarında iniş çıkışlar olsa da vatandaşlar güvenli bir liman olarak altın yatırımını tercih ediyor. Son dönemde altının ons fiyatı azaldı. FED’in faiz artırımı da altının ons fiyatının düşmesinde etkili oldu. Buna rağmen dolar kurunun yükseliş göstermesi nedeniyle gram altının fiyatı yükseldi. Gram altının daha önce gördüğü bin lira üzerine tekrar yükseleceğini düşünüyorum" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...