9 yıl aradan sonra Mısır'a bakan düzeyinde ilk ziyaret

Düzenleyen:
9 yıl aradan sonra Mısır'a bakan düzeyinde ilk ziyaret

EKONOMİ Haberleri

Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme süreci hızlandı. Diplomatik seviyede görüşmeler devam ederken, Türkiye’den Mısır’a 9 yıl aradan sonra ilk kez bakan düzeyinde bir ziyaret gerçekleştirilecek.

Selçuk Böke - ANKARA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İslam Kalkınma Bankası 346. İcra Direktörleri ve Guvernörler Yıllık Toplantısı’na katılmak üzere 1 Haziran'da Mısır'a gidecek. Bakan Nebati, iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımlar, ikili ticaret, sektörler arasındaki işbirliğine kadar farklı alanları kapsayan konuları Mısırlı muhataplarıyla ele alacak.

Mısır’la normalleşme kapsamında diplomatik alanda adımlar atılırken, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi de yeniden gündemde. Bu kapsamda, Türkiye ve Mısır ekonomisine katkı sağlayacak ikili ticaret anlaşmasının güncellenmesi ve iki ülke arasında 9 yıldır aktif olmayan işbirliği mekanizmalarının yeniden aktif hâle getirilmesi bekleniyor.

YENİ FIRSAT KAPISI

Mısır bugün, 100 milyonu aşan nüfusu, stratejik ticaret yolları ve enerji yatırımları ile bölgenin en önemli ekonomik aktörlerinden birisi. Kalabalık nüfusu ile Türkiye için Afrika'da büyük bir ticari pazar olması Türk ihracatçısı için de önem taşıyor. Bunun yanı sıra Doğu Akdeniz'de işbirliği de iki ülkenin gündeminde.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...