Benzine bir zam daha! Litre fiyatı 24 liraya dayandı: 19 Mayıs 2022 Akaryakıt, benzin, mazot, LPG, motorin ne kadar, kaç TL?

Düzenleyen:
Benzine bir zam daha! Litre fiyatı 24 liraya dayandı: 19 Mayıs 2022 Akaryakıt, benzin, mazot, LPG, motorin ne kadar, kaç TL?

EKONOMİ Haberleri

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi! Benzin fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam gelmiş ve araç sahipleri tarafından güncel fiyatlar merak konusu oldu. Milyonlarca kişi, “Benzine zam geldi mi? Benzinin litresi ne kadar oldu, kaç TL?” sorusunu araştırmaya başladı. Geçtiğimiz hafta brent petroldeki fiyat hareketliliğinden dolayı benzinin litresine 1 lira 70 kuruş zam gelmişti. Dün ise petroldeki fiyat hareketliliği ve dolar kurundaki yükselişten dolayı benzine bir zam daha yapıldı. Benzinin litresine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 4 kuruşluk bir zam daha yapıldı. Yapılan zamlarla birlikte İstanbul’da benzinin fiyatı 24 liraya dayandı. Peki benzine zam geldi mi? Benzine ne kadar zam geldi? Akaryakıt fiyatlarında son durum ne? 19 Mayıs 2022 Mazot, LPG, motorin ne kadar, kaç TL? İşte gelen zamlar sonra güncel akaryakıt fiyatları…

Benzin fiyatlarına yapılan 1 lira 70 kuruşluk zammın ardından güncel akaryakıt fiyatları araç sahipleri tarafından araştırılmaya başlandı. Yapılan zammın ardından “Benzine zam geldi mi? Benzin ne kadar oldu?” soruları araştırılmaya başlandı. ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımına gitmesi ve önümüzdeki aylarda da faiz artırma sinyalleri vermesi dolar kurunun yükselmesine neden oldu. Dolardaki yükseliş ise benzine bir kez daha zam gelmesine neden oldu. Dün akşamdan itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 4 kuruş daha zam yapıldı. Peki benzine zam geldi mi? Benzin ne kadar, kaç TL? 19 Mayıs Perşembe günü benzin, motorin, LPG ve mazot ne kadar? İşte gelen zammın ardından güncel rakamlar.

BENZİNE ZAM GELDİ Mİ? 

Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurunun güçlenmesi akaryakıt fiyatlarını derinden etkiledi. Geçtiğimiz gün gelen 1 lira 70 kuruşluk zammın ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı 1 lira 4 kuruş daha arttı.

BENZİN 24 LİRAYA DAYANDI 

Gelen zam sonrası benzinin litresi İstanbul'da 23 lira 86 kuruşa; Ankara ve İzmir'de ise 23 lira 97 kuruşa yükseldi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 23,87 TL
Motorin (Mazot): 22,09 TL
LPG: 11,04 TL

ANKARA

Benzin: 23,96 TL
Motorin (Mazot): 22,17 TL
LPG: 11,23 TL

İZMİR

Benzin: 23,99 TL
Motorin (Mazot): 22,14 TL
LPG: 11,04 TL

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR?

Brent petrolün yükselip düşmesi, direkt olarak akaryakıt piyasasını etkilemekte. Brent Petrol şu an 109,18 dolar seviyesinde.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...