Araç sahipleri dikkat! Peş peşe gelen zamların ardından benzine indirim geliyor

Düzenleyen:
Araç sahipleri dikkat! Peş peşe gelen zamların ardından benzine indirim geliyor

EKONOMİ Haberleri

Son dakika: Akaryakıta gelen peş peşe zamların ardından bir indirim haberi geldi. Alınan son dakika bilgisine göre benzine 1 TL'den fazla indirim gelecek. Cuma gece yarısından itibaren uygulanacak yeni fiyat benzini yeniden 24 TL sınırından aşağı çekecek.

Akaryakıta gelen peş peşe zamların ardından bir indirim haberi geldi. Genova Petrol Borsası'ndaki satışların hızlanması nedeniyle cuma gece yarısından sonra benzine 1 liranın üzerinde indirim bekleniyor. Benzinin litre fiyatı 16 Nisan gecesi gelen 1 lira 70 kuruşluk zamla 23 TL'ye dayanmıştı.

22 LİRAYA DÜŞECEK 

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan Brent petrolde 115 dolar seviyesinden geri çekilerek 108,5 dolar seviyelerine kadar düşmüştü. Dolar TL kurundaki artış nedeniyle fiyatta zorlanan piyasada, bu gece itibarıyla uygulamaya konan 1 TL 3 kuruşluk zamdan tekrar çekilme gündeme geldi. Art arda gelen son 2 zam sonucunda Ankara’da 23,98 TL olan benzin, yeniden 22 TL’li fiyatlara gelecek.

Moskova'ya uygulanan geniş çaplı yaptırımlar ve Batılı müttefiklerin petrol piyasasını daraltması fiyatları kötü etkilerken Biden yönetiminin ABD’li petrol şirketi Chevron Corp'a Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile müzakere etme yetkisi vermesi piyasaya bir miktar rahatlama getirdi.

20 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları:

İSTANBUL

Benzin: 23,87 TL'den 22,8 TL'ye düşecek.

ANKARA

Benzin: 23,96 TL'den 22, 9 TL'ye düşecek.

İZMİR

Benzin: 23,99 TL'den 22,9 TL'ye düşecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...