Rusya ekonomik kurtuluşu kripto paralarda buldu! Yasal ödeme aracı olarak kabul edilecek

Düzenleyen:
Rusya ekonomik kurtuluşu kripto paralarda buldu! Yasal ödeme aracı olarak kabul edilecek

EKONOMİ Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 3 ay geride kaldı. ABD ve Avrupa ülkelerinden peş peşe yaptırım kararları alınırken Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov’dan dikkat çeken açıklama geldi. Katıldığı bir toplantıda konuşan Manturov, Rusya’nın er ya da geç kripto para birimlerini bir ödeme aracı olarak kullanmaya başlayacağını söyledi. Bunun ise uygulanan yaptırımlardan bir kaçış yolu olarak gördüklerini belirtti.

Dün düzenlenen bir forumda açıklamalarda bulunan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, kripto paralarla ilgili dikkat çeken söylemlerde bulundu. Rusya’nın er ya da geç kripto para birimlerini yasal bir hale getireceğini belirten Manturov, “Kripto konusunun düzenlemesi ile ilgili şimdi merkez bankası ve hükümet aktif olarak çalışıyor” dedi. 

“ER YA DA GEÇ GERÇEKLEŞECEK” 

Rusya’nın er ya da geç kripto paraları resmi hale getireceğini belirten Manturov, “Herkes zamanın bunu gerektirdiğini, er ya da geç bir şekilde gerçekleşeceğini anlıyor” dedi. Manturov, kripto paraların bir ödeme sistemi olarak kullanılmasına dair sürecin tümüyle Rusya Merkez Bankası tarafından belirlenecek mevzuatlara göre uygulanması gerektiğini vurguladı. 

RUSYA MERKEZ BANKASI VE MALİYE BAKANLIĞI ÇELİŞKİ İÇİNDE 

24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri müdahaleden sonra kripto paralarla ilgili genel yasak talebinde bulunan Rusya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı tarafından geri çevrilmişti. Rusya Merkez Bankası ise Ruslar tarafından yılda yaklaşık 5 milyar doları bulan kripto yatırımlarını hoş karşılamadığını belirterek madenciliğin ve ticaretin yasaklanmasını teklif etmişti.

Rusya ekonomik kurtuluşu kripto paralarda buldu! Yasal ödeme aracı olarak kabul edilecek

2 ÜLKE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR 

Dünya üzerinde kripto paraları yasal ödeme aracı olarak kabul eden iki ülke bulunuyor. El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kripto para ile gündelik hayatta alışveriş yapmak mümkün. Bunun yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı ise soru işareti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...