Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hazine Bakanlığı konut fırsatçıları için harekete geçti: Ceza geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: TRTHaber
Hazine Bakanlığı konut fırsatçıları için harekete geçti: Ceza geliyor

EKONOMİ Haberleri  / TRTHaber

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, konutta faiz indirimi sonrasında durumu fırsata çevirmek isteyen birçok emlak ve inşaat firmalarını tek tek tespit etti ve bir günde yaklaşık yüzde 30 zam yapan fırsatçılara ceza verileceğini duyurdu.

Konut sahibi olmayı kolaylaştırmak ve sektörü canlandırmak için için yapılan faiz indirimi milyonlarcainsanın yüzünü güldürdü ancak fırsatçılar bundan pay almaya hazırlanıyordu ki Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık bu durumda yararlanmak isteyen emlakçıları ve birçok inşaat firmasını tek tek tespit etti.

 Vergi Denetim Kurulu yetkilileri tarafından, konut sahibi olmayı kolaylaştırma ve sektörü canlandırma hedeflerine yönelik olarak faiz indirimini fırsata çevirip, fahiş fiyat artışları yaparak vatandaşların mağduriyetine sebebiyet veren, vergisel kayıp ve kaçakçılara yol açanlara müsamaha gösterilmeyeceği, vatandaşları korumak için fırsatçılara yönelik her türlü önlemin alınacağı belirtildi.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Bu amaçla, kurul bünyesinde oluşturulan özel bir ekip tarafından yürütülen çalışmalarda online satış platformlarından temin edilen veriler, mükelleflerin vergi beyan ve bildirimleri, tapu ve banka vb. pek çok veri çapraz şekilde analiz edildi. Analiz çalışmaları sonucunda bir günde milyon TL’leri ve yüzde 30'ları bulan ani fiyat artışları ile vergisel kayıplar tespit edildi.

CEZALAR KESİLECEK

Analiz sonucunda riskli olduğu değerlendirilen başta inşaat şirketleri ve emlakçılar hakkında, hızlı ve etkin vergi inceleme süreci başlatılacağı bildirildi. Gayrimenkul satışlarını gerçek satış bedelinin altında beyan eden veya hiç beyan etmeyenler hakkında gelir veya kurumlar vergisi, katma değer vergisi, tapu harcı olmak üzere vergi tarhiyatlarının yapılacağı ve cezaların kesileceği tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: TRTHaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...