Hakan Çevikoğlu: Her gün 50 bin e-Ticaret işlemi gerçekleştiriyoruz

Hakan Çevikoğlu: Her gün 50 bin e-Ticaret işlemi gerçekleştiriyoruz

EKONOMİ Haberleri

Yerli sermaye ile 2012 yılında kurulan PttAVM e-İhracat’a yatırımı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde 10’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlayan PttAVM’nin Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, yurt dışında adımlarını sıklaştıracaklarını belirterek, Türkiye’nin ihracat hedeflerine daha fazla katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

PttAVM’nin Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, “Yurt dışında her geçen sene etki gücümüzü yükselttik. PttAVM olarak Kanada’dan Brezilya’ya, İngiltere’den Güney Afrika’ya, Çin’den Avustralya’ya kadar 90’dan fazla ülkeye Türk markalarının ve KOBİ’lerinin ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla daha güçlü bir uluslararası oyuncu olacağız” dedi.

PttAVM’nin 10’uncu yılında 35 binden fazla tedarikçiye, 15 milyondan fazla üyeye ve 30 milyondan fazla ürüne ulaştığını aktaran Çevikoğlu “Kurulduğumuz günden bu yana her yıl yüzde 200’den fazla büyüme gösterdik. Günlük 50 binin üzerinde e-Ticaret ve e-İhracat işlemi gerçekleştirerek Türkiye’nin en önemli e-Ticaret platformlarından birisi olduk” diye konuştu. 10 yıllık satış verilerini de paylaşan Çevikoğlu şu bilgileri verdi: 2 milyon kilogram fındığı müşterilerle buluşturmuşuz. Sattığımız bebek bezleriyle bir nevi doğan her 10 bebekten 3’üne bez sağlamışız. Yine, 149 milyon kilometrelik mesafe, bizim sattığımız otomobil lastikleriyle aşılmış. 8 milyon litrenin üzerinde ayçiçeği yağı, 500 bin çamaşır makinesi satmışız.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...