Kira fiyatlarına düzenleme: Tavan fiyat uygulaması mı gelecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Kira fiyatlarına düzenleme: Tavan fiyat uygulaması mı gelecek?

EKONOMİ Haberleri  / Sabah

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 bakanlıkla daha çalıştıklarını belirterek kiralara düzenleme yapılabileceğinin sinyalini vermişti. Yüksek fiyatlı kiralara müdahale etmek için çözüm arayan yetkililerin ilk çözümü ise tavan fiyat uygulaması.

Son senelerde özellikle bu sene ekonomik anlamda tüm dünyanın olumsuz anlamda etkilendiği bir sene oldu. Ekonomik sıkıntılar en çok da vatandaşı etkiledi. Temel gıda, barınma vb durumlar vatandaşın resmen cebini yaktı. Özellikle kiralar aldı başı nı gitti ve ev sahipleri sınrsız bir şekilde yüzde 100'e varan zamlar getirdi kiralara. Hükümet ise bu konuda devreye girerek Çevre ve Şehircilik, Adalet ve Maiye Bakanlığı olmak üzere 3 bakanlık kira fiyatlarında tavan fiyat uygulaması için masaya oturdu. 

Türkiye gayrimenkul sektörü ve vatandaşın da gündeminde kiralar var. Hükümet konutta arz sıkıntısı sebebiyle son dönemde artan ev kiraları konusunda çalışmalara başladı. 3 bakanlık devreye girerek tavan fiyat dahil birçok uygulama üzerinde çalışıyor.

BAKAN KURUM DUYURMUŞTU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili güzel bir gelişme üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bakan Kurum, "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" şeklinde açıklamıştı.

HOLLANDA ÖRNEĞİ

Dün Hollanda'da kira fiyatlarının sınırlandırılması gündemdeydi ve önümüzdeki aylarda meclise sunulması beklenen düzenlemeye göre, kiralık evlerin fiyatını artık ev sahipleri belirleyemeyecek. Bu düzenlemeyle, ev sahiplerinin fahiş fiyatlarla konut piyasasına olumsuz etkisinin önlenmesi amaçlanıyor.

EN FAZLA BİN 250 EURO

Düzenleme kapsamında puanlama sistemi getirilecek. Evin büyüklüğü ve oda sayısı gibi özellikler puanlamayı etkileyecek. Evin aldığı puana göre, kira bedeli en fazla bin 250 euro olarak belirlenebilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...