Kripto paralar çöktü! Bitcoin sert düşüşünü sürdürüyor: İşte düşteki 2 kritik etken

Düzenleyen:
Kripto paralar çöktü! Bitcoin sert düşüşünü sürdürüyor: İşte düşteki 2 kritik etken

EKONOMİ Haberleri

Kripto para piyasası adeta çöküşün eşiğinde. Analistlerden peş peşe açıklamalar gelirken LUNA’da yaşanan son kriz kafalarda soru işareti oluşturdu. Yüzde 98 değer kaybeden LUNA 1 doların altına kadar düştü. Peki LUNA 1 dolar olacak mı? Lider kripto para birimi Bitcoin ise değer kaybına devam ediyor. Uzmanlar ise Bitcoin’deki düşüşü iki nedene bağladı. Bitcoin’deki düşüşün nedeni ne? Bitcoin neden düşüyor? LUNA’nın perde arkasında neler oldu? İşte kripto para piyasasıyla ilgili sıcak gelişmeler…

Kripto paralardaki çöküş yatırımcıların gündeminde. En son LUNA’da yaşanan sert düşüş yatırımcıları korkuttu. Özellikle lider kripto para birimi olan Bitcoin’deki sert düşüş piyasayı daha da alevlendirdi. Peki kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin düştü mü? Kripto paraların düşme nedeni ne? İşte uzmanların kripto paralarla ilgili yaptığı kritik değerlendirmeler. 

BİTCOİN’DEKİ DÜŞÜŞÜN SEBEBİ NE? 

Bitcoin’deki sert düşüş yeni haftada da sürüyor. 30 bin dolar seviyesinde kalmaya çalışan Bitcoin tekrardan 29 bin doların altına kadar geriledi. Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Bitcoin’deki değer kaybını iki sebebe bağladı:

“Bitcoin’deki düşüşü Luna olayı öncesi ve Luna olayı sonrası olarak iki zamana ayırabiliriz. Nasdaq ile korelasyonun artması ve Fed stresi ile birlikte Amerikan endekslerinin de aşağı gelmesi Bitcoin’i aşağı çekti. Fakat biz bu süreci 40 binlere kadar fiyatlamıştık. Daha sonra kopan Luna krizi Bitcoin’de çok daha sert satışların gelmesine neden oldu. CoinShares her hafta rapor yayımlıyor. Rapora göre; kripto para piyasasında düşüş kaydedilen dönemde Bitcoin’e yüzde 65 yatırım yapıldı. Yatırımcılar Luna krizinden kaynaklı yaşanan bu düşüşü Bitcoin’de yüksek alım iştahı olarak değerlendirdi”

Kripto paralar çöktü! Bitcoin sert düşüşünü sürdürüyor: İşte düşteki 2 kritik etken

LUNA’NIN PERDE ARKASINDA NELER YAŞANDI?

Luna’da yaşanan kriz sonrası cevaplanmış/ cevaplanmamış pek çok soru masada yer aldı. Devrim Danyal Akademi Kurucusu Devrim Danyal anlattı “Terra’nın Luna adındaki tokenın bir stablecoin çıkaracağını ve adının UST olacağı duyuruldu. UST’nin Luna’ya 1 dolar karşılığına gelecek rakamla istenildiği zaman bozulabileceğini söylediler. Bu da şu demekti: UST’yi dolara dolarla bağlamadılar, UST’yi Terra network üzerinde çalışan bir token yapısı üzerinde kurdular. Temel sıkıntıyı çıkaran nokta ise, UST’nin senelik yüzde 20 kar vermesi oldu. UST’ye yüzde 20 kar verileceği duyulunca herkes volatiliteden uzak güvenli liman olarak parasını UST’ye park edip, senelik yüzde 20 faiz almak için bu ekosisteme girdi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...