Türkiye, krizlerden olumlu ayrışacak

Türkiye, krizlerden olumlu ayrışacak

EKONOMİ Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Ülke Riskleri Grubu Başkan Yardımcısı Kathrin Muehlbronner; Türkiye'nin, küresel ekonomik görünümde yaşanan bazı değişikliklerden olumlu yönde etkilenebileceğine işaret etti.

Moody's'in Ülke Riskleri Grubu Başkan Yardımcısı Muehlbronner "Türkiye, Avrupalı şirketlerin üretimlerini daha yakın noktalara çekmesinden büyük oranda faydalanabilir. Avrupa, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı konumunda. Avrupalı şirketler, tedarikçilerine tam olarak bağlanmış durumda. Türkiye, bu durumdan yararlanabilir" dedi.

Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Muehlbronner, şunları söyledi: Büyümeye ilişkin görece halen iyimseriz. Türk lirasında yaşanan değer kaybı nedeniyle ihracat iyi seyrediyor. İhracatçılara ve yatırımlara verilen açık teşvikler mevcut. Hükûmet, verdiği destekler yoluyla halkın en yoksul kesimini de enflasyona karşı korumaya çalışıyor. Turizm önümüzdeki dönemde oldukça iyi olabilir. Türkiye'nin bu yılın sonunda yüzde 3 civarında bir büyüme kaydetmesini bekliyoruz. Hatta bu yılın sonunda büyüme bunun biraz üzerinde bile gerçekleşebilir. Yüksek enflasyona, FED'in parasal sıkılaştırmasına, küresel gerilimlere rağmen mevduat sahiplerinin Türk bankalarına güveni devam ediyor. Bankaların performansları da son derece iyi. Türk bankaları sağlam ve açık bir şekilde ekonomik dengelenmenin sağlanmasındaki önemli unsurlar arasında... İhracatçılar, Türk lirasındaki düşüşten faydalanıyor. Türk ekonomisi her zaman dirençli oldu. Büyük ve çeşitliliği olan bir ekonomi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...