Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beştepe'de kritik toplantı: Masada ek gösterge ve kripto var

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Beştepe'de kritik toplantı: Masada ek gösterge ve kripto var

EKONOMİ Haberleri  / NTV

Dün Külliye' de kira artışlarına ilişkin toplantının yanı sıra 3600 ek gösterge ve kripto para yasa tasarısının da masaya yatırıldığı iki toplantı daha gerçekleşti.

Dün Beştepe'de gerçekleşen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki toplantılarda, 3600 ek gösterge ve kripto para düzenlemeleri de masaya yatırıldı. Beştepe'de yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katıldı. 

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesinin ay sonuna yetişeceğini söylemiş ve düzenlemeye ilişikin ayrıntılar belli olmuştu. Toplantıda bir kez daha masaya yatırılan ek gösterge çalışmalarının yanı sıra kripto para düzenlemesi de konuşuldu.

YÜZDE 25'LİK ARTIŞ

Ek gösterye ilişkin düzenlemenın son hazırlıkları yapılırken Bakan Bilgin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapacağı sunumun ardından nihai karar için Memur-Sen'i i toplantıya çağırması bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile polis, hemşire, din görevlisi, öğretmen, emekli ikramiyeleri ve emekli maaşında yüzde 25'e yakın artış öngörülüyor.

KRİPTO PARA YASA TASARISINDA NELER VAR?

İkinci toplantıda ise bir süredir hazırlıkları süren kripto para düzenlemesi ele alındı. Bir önceki toplantıya ek olarak bu defa Ticaret Bakanı Mehmet Muş da katılımcılar arasında yer aldı.

Beştepe'de kritik toplantı: Masada ek gösterge ve kripto var

Yasa haline gelmesi planlanan taslağın içeriğine göre, Sermaye Piyasası Kurulu, sermaye piyasası araçlarının kripto varlıklar olarak ihracına yönelik esasları belirleyebilecek. Bu konuda her türlü yaptırım ve düzenleme için kripto varlığın türüne göre Merkez Bankası, Ticaret Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu ayrı ayrı yetkili olabilecek. Kripto varlık alım-satım platformu kurulabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin almak gerekecek. 

Yurt dışında yerleşik kripto varlık platformları, ilgili yasa yürürlüğe girdikten sonra bir ay içinde Türkiye'de yerleşik kişilere hizmet vermeyi ve faaliyetlerini sonlandıracak. 

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...