Sektör kaynakları açıkladı: Motorin ve benzine zam yolda

Düzenleyen:
Sektör kaynakları açıkladı: Motorin ve benzine zam yolda

EKONOMİ Haberleri

Dolar kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketlilikle beraber LPG'den sonra motorin ve benzine de zam sinyali göründü. Konuya ilişkin açıklama yapan sektör kaynakları, motorine bu gece ya da yarından itibaren zam geleceğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının açtığı en büyük krizlerden biri olan enerji krizi piyasalarda yukarı yönlü hareketliliği tetiklerken, dolar kurunda yaşanan artışıla beraber, akaryakıt fiyatlarında ciddi baskılar oluşmaya devam ediyor. Öyle ki sektör kaynakları; LPG'ye bu geceden veya yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 36 kuruş zam geleceği yönünde görüş bildirdi. Zamlı tarifenin pompaya yansıyacağı öğrenilirken, benzin ve motorine de zam yolu göründüğü öğrenildi.

MOTORİN YENİ ZAMLA 23 TL'Yİ AŞACAK

Brent petrol ve doların yükselişi akaryakıt fiyatlarında artışı tetikledi. Sektör temsilcilerinin aktardığı bilgiye göre, motorin fiyatlarına tam 1 lira 20 kuruş zam gelecek. Zamlı tarifenin bu gece ya da en geç yarın geceden itibaren geçerli olacağı öğrenilirken, yeni tarifenin pompaya da yansıması bekleniyor. Böylece son zamla beraber motorinin litre fiyatı 23 TL'nin üzerine çıkmış olacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL
Benzin: 22,85
Motorin: 22,07
LPG: 11,17
 
ANKARA
Benzin: 22,94
Motorin: 22,17
LPG: 11,23
 
İZMİR
Benzin: 22,96
Motorin: 22,18
LPG: 11,04

ABD'DE HAM PETROL STOKLARI AZALDI

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 1 milyon varil (yüzde 0,2) azalarak 419 milyon 800 bin varile gerilediğini açıkladı. Piyasa beklentisi stokların yaklaşık 690 bin varil azalacağı yönündeydi.

Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları da 6 milyon varil (yüzde 1,1) azalışla 532 milyon varile geriledi.

Söz konusu dönemde ABD'nin benzin stokları ise 500 bin varil (yüzde 0,2) azalışla 219 milyon 700 bin varil oldu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...