Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci’den buğday açıklaması: Bu sene olumsuzluk yaşamayacağız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci’den buğday açıklaması: Bu sene olumsuzluk yaşamayacağız

EKONOMİ Haberleri  / AA

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş dünyada buğday krizine neden oldu. 4 aydır süren savaşla birlikte ortaya çıkan buğday ihracatındaki aksamalar gıda krizini körükledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıl buğday rekoltesi beklentilerinin 19,5 milyon ton olduğunu belirterek, "Buğdayda bu sene olumsuzluk yaşamayacağız." ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna Savaşı’yla birlikte küresel buğday ihracatında yaklaşık yüzde 30 pay sahibi olan iki ülke krize neden oldu. Ülkelerin savaş halinde olmasıyla patlak veren küresel gıda tedariki krizi ise dünyayı bekleyen bir tehlike olarak değerlendiriliyor.

ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU 

Savaşla birlikte buğday konusunda sıkıntıların yaşanacağı iddia edilirken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde buğday tarlasında Bakanlık uzmanlarından süneyle mücadele konusunda bilgi aldı. Kirişci, domates tarlasında da çiftçilerle çapa yapıp sohbet etti.

Buğday tarlalarında açıklamalarda bulunan Bakan Vahit Kirişçi, süne mücadelesinde yerinde inceleme yapan meslektaşlarına müteşekkir olduğunu söyledi. Kirişci, "Çünkü süne mahsule zarar verme konusunda tabir yerindeyse en mahir zararlı. Bununla çok sıkı mücadele etmemiz gerekiyor. Asla bu konuda taviz vermememiz gerekiyor. Kardeşlerimiz de ilaçlama gerekiyor mu gerekmiyor mu, ilaçlamayla ilgili düzeye gelmiş mi, bunun kararını veriyorlar." diye konuştu.

“BAKANLIK OLARAK 19,5 MİLYON TON BEKLENTİMİZ VAR”

Buğday tarlasında verimi de inceleyen Kirişci, "Verimin ne olduğunu tarladan şu an çok net görüyorsunuz. Buğday rekoltesinde bu sene Bakanlık olarak 19,5 milyon ton beklentimiz var." dedi. Kirişci, bazı düşünce kuruluşları ve bu işe kafa yoranların beklentisinin ise 20 milyon ton olduğuna işaret ederek, "Peki bu ne anlam ifade ediyor, Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yeterli bir üretim." ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci’den buğday açıklaması: Bu sene olumsuzluk yaşamayacağız

“BU SENE OLUMSUZLUK YAŞAMAYACAĞIZ”

"Bir de Türkiye'nin işleme rejimi adı altında, makarna, bulgur gibi ürünler için dışardan ithal edilip üretimde kullanılıp daha sonra bunların ürün olarak dışarıya ihracı noktası var, onlar ayrıdır." diyen Kirişci, sözlerini şöyle tamamladı: "Bahsetmiş olduğumuz 19,5 milyon ton buğday tamamıyla bizim kendi iç ihtiyaçlarımız içindir, bunun içinde un var, makarna var, bulgur var. Ülke olarak aldığımız yağışlarla hem de üreticilerimizin büyük gayretleriyle Allah'ın izniyle bu sene olumsuzluk yaşamayacağız."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...