Piyasaların beklediği ABD enflasyon oranları açıklandı! Altın ve dolarda düşüşler başladı: İşte piyasaların ilk tepkisi

Düzenleyen:
Piyasaların beklediği ABD enflasyon oranları açıklandı! Altın ve dolarda düşüşler başladı: İşte piyasaların ilk tepkisi

EKONOMİ Haberleri

Son dakika: Piyasaların beklediği kritik karar açıklandı. ABD'de enflasyon mayıs ayında yıllık bazda yüzde 8,6'ya yükselerek yeniden 41 yılın zirvesine çıktı. Açıklanan veriler sonrası altın ve dolarda hareketlilik başladı. Dolar kuru 17,19'dan 17 TL'nin altına çekildi. Gram altın ise 1000 TL’ye kadar düştü. Peki ABD enflasyon verileri açıklandı mı? Gram altın ne kadar oldu? 1 dolar kaç TL?

Dün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ekonomik paket sonrası düşüşe geçen dolar kuru düşüşe geçmişti. Piyasaların merakla beklediği ABD Mayıs ayı enflasyonun açıklanmasının ardından dolar iyice geriledi. Dolar kuru şuan 17 seviyenin altına düştü. Gram altın ise 1000 TL’ye kadar gerilemiş durumda. Peki ABD enflasyon verileri piyasaları nasıl etkiledi? Dolar kurunda son durum ne? Gram altın ne kadar oldu? 

ONS ALTIN

Gram altın fiyatı ise ABD enflasyon verisi öncesi 1000 lira bandında seyrediyordu. Altının gram fiyatı veri sonrası 997 liraya kadar düşüp tekarar bin lira seviyesine çıktı. ABD enflasyon kararı sonrası ons altın 1830dolar seviyesine kadar düştü. Ardından yükselişe geçti. Ons altın şu sıralar ise 1843 dolar seviyesinden değerleniyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...