Bakan Nebati: Enflasyonla mücadelede 239 milyardan vazgeçtik

Bakan Nebati: Enflasyonla mücadelede 239 milyardan vazgeçtik

EKONOMİ Haberleri

Devletin, enflasyonla mücadele kapsamında desteği milyarlarca lirayı buldu. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, 2021 yılında salgının etkilerini sınırlandırmak ve enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla 154,2 milyar liralık vergi gelirinden vazgeçtiklerini belirterek, "2022 yılında da enflasyonla mücadele kapsamında 239 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz. Buna rağmen güçlü kamu maliyesi düsturundan asla vazgeçmiyoruz" dedi.

Bakan Nebati, gelecek dönemde de Gıda Komitesi ve Fiyat İstikrarı komitelerinde aldıkları kararlarla arz güvenliğini ve istikrarını güçlendirmeye ve enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. Diğer yandan tüketici kredilerinde dar gelirli vatandaşlara yönelik pozitif ayrımcılık anlayışıyla hareket ettiklerini bu kapsamda 50 bin TL’ye kadar olan tüketici kredilerinde vade sınırlamasında azaltmaya gitmediklerini ifade eden Nebati, "Önümüzdeki dönemde de mali disiplinden vazgeçmeden dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik farklı uygulamalarımızla da desteklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Nebati, Gelire Endeksli Senetler (GES) hakkında ise şu bilgileri verdi: "Gelire endeksli senetler bireysel yatırımcılara yönelik olacak olup, bankalarımız aracılıyla 15 Haziran’dan itibaren talep toplanmaya başlanacak. GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) içerisinde yer alan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacaktır. Haziran ayında yapılacak ihraçta yıllık bileşik getiri yüzde 23,04 olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...