Türkiye’nin devlerinden 5G iş birliği

Türkiye’nin devlerinden 5G iş birliği

EKONOMİ Haberleri

Arçelik, Nokia ve Türk Telekom güçlerini birleştirerek Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, KOSGEB ve TÜBİTAK TÜSSİDE’nin desteği ile Türkiye’de 5G altyapısıyla hayat bulan imalat sanayi teknoloji çözümleri oluşturmak için 5G@EndTech programını hayata geçirdi.

Arçelik Çayırova kampüsünde yer alan Arçelik Garage Innovation Hub’da düzenlenen imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Dr. Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik Strateji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç ve Nokia Türkiye Kıdemli Ülke Yöneticisi Özgür Erzincan katıldı. Türkiye’deki 5G girişimlerinin imalat sanayine yönelik ürün ve çözümler geliştirmesini, bu ürünlerin ticarileşme ve küreselleşme süreçlerinin desteklenmesini amaçlayan program kapsamında girişimlere eğitim, mentorlük, finansman desteği verilecek. Aynı zamanda girişimlerle canlı saha uygulama testleri yapılacak, geliştirdikleri ürün ve çözümleri sektör temsilcilerine sunacakları aktiviteler düzenlenecek. 5G@EndTech programına “https://open-ecosystem.org/5G@EndTech” internet sitesi üzerinden başvuru yapılabiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...