Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temmuz zammı mesajı

Düzenleyen:
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temmuz zammı mesajı

EKONOMİ Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız" dedi.

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Temmuz ayında yapılması beklenen zamdayken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete ek zam ile ilgili açıklamada bulundu.

"Türkiye'nin siyasi ve ekonomik tökezlemesini isteyenlerin hevesini bu defa da kursaklarında bırakacağız" diyen Erdoğan, "Milli gelirimizi 958 milyar dolara kadar çıkarmışken Gezi olayları ile başlayan çok yönlü saldırılarla hedefimizin gerisinde kalındı, bunlar olmasaydı 1,5 trilyon dolar sınırını aşmış olacaktık" dedi.

"SON 20 YILDA YÜZDE 200'E YAKIN ARTIRDIK"

Erdoğan, "Son 20 yılda asgari ücreti enflasyondan arındırılmış haliyle yüzde 200'e yakın artırdık. Aynı şekilde bu tuzaklarla uğraşmasaydık insanlarımızın gelir seviyelerini de iki katına çıkarmış olacaktık. Hesaplaşmadan son nefesimizi vermeyeceğiz. Bunlara en güzel cevabı ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yaparak vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"TEMMUZ AYINDA MİLLETİMİZİN HER KESİMİNİ RAHATLATACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL'ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz. Temmuz ayında enflasyon farklarıyla ocakta ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. 2023 şubat mart aylarından itibaren bu sorunları geride bırakmış olacağız. Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatlarındaki artışının etkisi olmasaydı hedeflerimize ulaşabilirdik. Savaş, hedeflerimizin yıl sonuna kaymasına neden oldu" dedi.

EN AZ YÜZDE 35 ARTIŞ OLABİLİR

TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı verisiyle yüzde 73,5'e ulaşan enflasyon ile beraber yılın ilk 5 ayındaki artış yüzde 35'i aşmıştı. En son 2021 yıl sonunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla nette yüzde 50'ye yakın artışla asgari ücret 4.253 TL'ye yükselmişti.

Milyonlarca vatandaş şimdi yapılacak zammın ne kadar olacağına odaklandı. Buna göre, en az yüzde 35'lik artış üzerinden hesaplandığında bile asgari ücret 5.750 TL bandına yaklaşıyor. Gözler şimdi Temmuz ayında açıklanacak HAziran ayı enflasyon verisini bekliyor... Eğer yıl başından bu yana görülen artış yüzde 42'yi aşarsa asgari ücret 6.000 TL'yi aşacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...