TİM'de rekorlarla dolu ama duygusal veda

TİM'de rekorlarla dolu ama duygusal veda

EKONOMİ Haberleri

TİM Başkanı İsmail Gülle, geçtiğimiz 4 yılda 8 yıllık ihracat yaptıklarını, 24 saat ihracat için çalıştıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükûmetin desteğiyle ihracatçının 231 probleminin çözüme kavuştuğunu ifade etti. Adaylık aşamasında yaşananlardan dolayı hüzünlü olan Gülle, tek aday olarak seçtikleri Mustafa Gültepe'ye de başarılar diledi...

CANAN ERASLAN

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, görevini yeni Başkan Mustafa Gültepe'ye rekorlar eşliğinde devretti. TİM'in 29'uncu genel kurulunda ve İhracatın Şampiyonları ödül töreni, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Gülle, yaptığı konuşmada 2021 yılında ilk 1.000 firmanın ihracatının yüzde 33 artışla 123 milyar doları aştığını, geçen yıl listede olmayan 173 firmanın ilk 1.000 arasına girmeyi başardığını söyledi. Konuşmasında, görevde bulunduğu 4 yılda aldıkları yolun kısa bir özetini yapan Gülle "Cumhurbaşkanı’mızın desteği, hükûmetimizin etkili tedbirlerinin yanında millî görev şuuruyla hareket eden biz ihracatçılar, her krizi fırsata çevirerek dünyada emsal gösterilen başarılara imza attık. Küresel ticaretten aldığımız payı yüzde 1'in üzerine taşıdık. Son 21 ayın 19'unda ihracat rekorları kırdık. Bugün, son kez TİM Başkanı olarak hitap ediyorum. Bundan dolayı hem sevinçli hem hüzünlüyüm. Sevinçliyim, çünkü çıtayı devraldığımız yerden çok yukarı çıkardık, bayrağı öyle teslim ediyoruz. Göreve başlarken ihracat ailesinin hâkimi değil, hadimi olmaya geldiğimizi ifade etmiştik. Göreve başlarken ailemle de helalleştim ve 24 saat her telefonu çıktım. Zaman su gibi akıp geçti ama biz zamana bakıp oturmadık. Önemli işlere imza attık. 4 yılda 8 yıllık ihracat yaptık, 100'ü aşkın yeniliği hayata geçirdik. Hükûmetimiz, ihracat ailesi adına ilettiğimiz 223 sorunu süratle çözüme kavuşturdu. TİM'i bilmeyen kalmadı. Seferberlikle ailemize yaklaşık 40 bin ihracatçı firma kattık. Kadınlar ve gençlerimizin katılımı gurur vesilesi oldu" diye konuştu. Gülle konuşmasında, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank olmak üzere hükûmete, tüm ihracatçılara, bu sürede yanında olanlara ve tüm TİM mensuplarına da teşekkür etti.

TİM'de rekorlarla dolu ama duygusal veda

250 MİLYAR DOLARA AZ KALDI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da son 12 aylık ihracatın 243 milyar dolara ulaştığını ifade ettiği konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 için işaret ettiği 250 milyar dolar hedefine çok yaklaşıldığını dile getirdi. Ülkede çarkların daha hızlı döndüğünü, küresel talepteki toparlanmanın ivme kazanmasıyla Türkiye'nin 2021'de yüzde 11 büyüme kaydettiğini, ilk çeyrek büyümesinin yüzde 7,3 olarak gerçekleştiğini belirttiği konuşmasında "Helal in Türkiye' portalinin ilk faz çalışmasını tamamladık. Yurt dışı lojistik dağıtım ağlarının bir an önce faaliyete geçmesini teminen gerekli mevzuat çalışması sonlandı, duyuruları yaptık. Helal in Türkiye, ülkemizin sağlık hizmetleri  ihracatına ve ülkemiz sağlık hizmetlerinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak" dedi.

YENİ TİM BAŞKANI MUSTAFA GÜLTEPE

TİM Başkanlığına, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe seçildi. İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seçime tek aday olarak katılarak seçilen Gültepe "Türkiye'nin küresel ihracattan aldığı pay yüzde 50 artabilir. Dünyadaki trendleri izleyen değil, trend belirleyen olacağız. Kilogram başına ihracatta en az 2 doları yakalayabiliriz. Süreç meşakkatli ama ortak akılla, 27 sektörümüzün katkısıyla üstesinden gelemeyeceğimiz sorunun olmadığına inanıyorum" dedi. 1968 Trabzon doğumlu olan Gültepe'nin yönetim kurulunda, adaylıktan çekilen Ahmet Güleç ile adaylık için isimleri geçen Adil Pelister ve Çetin Tecdelioğlu gibi sektör başkanları da yer aldı

1000 İHRACATÇIDAN 123,3 MİLYAR DOLAR

"Türkiye'nin ilk 1.000 ihracatçısı" dünkü törenle ödüllerini aldı. Türkiye'nin ihracat şampiyonu Ford Otomotiv oldu. İkinci Toyota, üçüncü ise Türkiye Petrol Rafinerileri olarak belirlendi. Hizmette THY, otomotivde Ford, Kimyevi maddede Türkiye Petrol Rafinerileri, Çelik'te HABAŞ, hazır giyimde TGS, Elektrik ve Elektronikte Vestel, Demir ve Demir Dışı Metallerde Kibar, Tekstilde AK-PA, Makine ve Aksamlarında da Türk Traktör ihracat şampiyonu oldu. Hayat Kimya, İstanbul Altın Rafinerisi, Ekom Eczacıbaşı, KLC Gıda, Baykar, Erdemoğlu Dış Ticaret, Uçak Kardeşler, Ferrero Fındık, Göknur Gıda, Flo, Tersan, Aydın Kuruyemiş, JTI, Çiçekçiler Birliği, Polin Dış Ticaret de sektörlerinin ihracat şampiyonları olarak belirlendi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...