En zenginler 1,4 trilyon dolar kaybetti

En zenginler 1,4 trilyon dolar kaybetti

EKONOMİ Haberleri

Zenginler pandemi sırasında servetlerinin yükseldiğini gördü, ancak bu kazançlar enflasyon ve artan oranlar üzerindeki endişeyle erimeye başladı.

OSMAN SAĞIRLI

Capgemini World Wealth raporuna göre, yükselen piyasaların dünyadaki yüksek net değerli bireylerin nüfusunu yaklaşık yüzde 8 oranında artırdığı geçen yılla tam bir tezat oluşturuyor. Küresel finans piyasaları yüksek faiz oranlarının ve enflasyon kaygısının ağırlığı altında ezilirken, dünyanın en zengin 500 insanı sadece pazartesi günü 206 milyar dolar olmak üzere toplam 1,4 trilyon dolar kaybetti.

En zenginler 1,4 trilyon dolar kaybetti

Kriptolardaki çöküş de hızlı yükselişi kuşatma altına almaya başladı. Verilere göre dünyanın yüksek gelirli bireyleri servetini yine de artırmayı başardı. 30 milyon dolar veya daha fazla yatırım yapılabilir varlığa sahip kişilerin serveti 2020'ye kıyasla yüzde 9,6 arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...