Erdoğan ile görüşen TÜRK-İŞ Başkanından asgari ücret açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan ile görüşen TÜRK-İŞ Başkanından asgari ücret açıklaması

EKONOMİ Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Cumhurbaşkanı her şeyin farkındayım dedi" açıklamasında bulundu.

Asgari ücrete ek zammın konuşulduğu sıcak gündemde kritik bir görüşme gerçekleşti. Bu bağlamda TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantı sonrası Atalay, "Asgari ücret konusunu ele aldık. Taraflarla görüşüp karar verilecek. Görüşmemizde Cumhurbaşkanı, 'Her şeyin farkındayım' dedi" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN ARALIK'I BEKLEMEYELİM"

Atalay yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Güzel bir görüşme oldu. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, kamuoyunun bildiklerini A'dan Z'ye anlatma imkanı bulduk. Cumhurbaşkanımız da bunlarla ilgili arkadaşlarımız çalışma yapıyor, önümüzdeki günlerde ilgili çalışmayı da kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Her ay enflasyon rakamları açıklanıyor. Asgari ücret için Aralık'ı Ocak'ı beklemeyelim. Bununla ilgili biz Aralık ayı dışında asgari ücret tespit komisyonunu toplamadık. Ama şartlar öyle getirdi ki bırakın Aralık ayını Haziran ayında insanlar alım gücünü kaybetti. Cumhurbaşkanı da her şeyin farkın olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verebiliriz bundan biz de memnun oluruz.

"ASGARİ ÜCRET ZAMMINI DEVLET KARŞILASIN"

Benim aklımdaki rakam 10 bin derim ama böyle değil. Söylediğin ile aldığın arasında bir uyum olması lazım. İş verenler asgari ücretin bu kadar artmasını istemiyor. 'Artsın ama bu artan bölümü devlet karşılasın' diyorlar. Ben insanların cebine ne girecek ona bakıyorum. Toplumu memnun edecek bir rakam olur umarım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde yaptığı açıklamada vatandaşın alım gücünün yükseltilmesine dikkat çekti. Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" açıklaması yapmıştı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...