Bakan Yanık duyurdu: 1 milyarlık yardım ödemesi yapıldı

Düzenleyen:
Bakan Yanık duyurdu: 1 milyarlık yardım ödemesi yapıldı

EKONOMİ Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 289 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

Çok çocuklu aileler, bakıma ihtiyaç duyanlar , engelliler ve yaşlılar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarını hzı kesmeden devam ederken yardımlarda yine rekor kırıldı. Bakım yardımları kapsamında 1 ayda toplamda 1 milyar lira ödeme yapıldı.

Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay ödenecek toplam 1 milyar 289 milyon lira evde bakım yardımı hesaplara yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, engelli bireylerin öncelikle aile ortamında bakımlarının sağlanabilmesi amacıyla destek programları yürüttüklerini vurguladı.

'VATANDAŞLARIMIZI DESTEKLİYORUZ'

Engellilerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımı, bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için insan odaklı ve hak temelli hizmet modellerini uyguladıklarını ifade eden Yanık, bu modeller içinde evde bakım yardımının önemli yer tuttuğunun altını çizdi. Ailelerinin yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek olduklarını kaydeden Yanık, "Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz." ifadesini kullandı.

'547 BİN KİŞİ YARARLANDI'

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2 bin 354 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Yanık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 289 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırdık. Bu ay 547 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlandı. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...