Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dövizde hareketlilik başladı! Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? 23 Haziran 2022 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar?

Düzenleyen:
Dövizde hareketlilik başladı! Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? 23 Haziran 2022 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar?

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi dolar kurunda yükseliş başladı. Son dönemde dövizde yaşanan hareketlilik milyonlarca kişinin gündeminde. 23 Haziran 2022 Perşembe gününde 17.35 liradan başlayan dolar fiyat dalgalanmasını sürdürüyor. Euro ise 18,34 liradan işlem görüyor. Peki Dolar ne kadar? Dolar kuru en son ne kadar oldu? 23 Haziran Perşembe dolar kaç TL, euro kaç TL?

Piyasaların gözü bugün saat 14.00’te açıklanacak olan Merkez Bankası’nın faiz kararında. Kritik karar öncesi dolar kurunda hareketlilik başladı. 23 Haziran 2022 Perşembe gününe 17.35 liradan başlayan dolar fiyat dalgalanmasını sürdürüyor. Peki dolar bugün ne kadar oldu? 1 dolar kaç TL? 23 Haziran 2022 dolar ne kadar? Euro kaç TL? 

FED BAŞKANI POWELL’DAN PİYASALARA MESAJ 

Dün Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerinin enflasyon ve resesyona ilişkin sorularını yanıtladı. Powell, burada enflasyonu düşürmek konusundaki kararlılıklarını yinelerken 100 baz puanlık faiz artırımı dahil her ihtimalin gerekirse masaya getirilebileceğini belirtti.

Bu açıklamalar 'şahin' olarak nitelense de daha önceki mesajlarıyla paralel olduğu için kurda yeni bir oynama yaşatmadı.

GÖZLER FAİZ KARARINDA

Yurt içinde haftanın en önemli gündem maddesi olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklanacak. Son 5 toplantısında faizi yüzde 14,00 seviyesinde tutan TCMB'nin yine faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Anketlere katılan ekonomistlerin neredeyse tamamına yakını faizin değiştirilmeyeceğini öngörüyor. 

23 HAZIRAN DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son kapanışını 17.3543 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 17.353 liradan, satış fiyatı ise 17.3556 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

%0.12'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.Bir önceki kapanışını 18.3529 TL'den yapan euro şu anda 18.3404 TL alış ve 18.3655 TL satış fiyatına sahip.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...