Kurbanlıklar İstanbul'a girdi, pazarlıklar başladı! Kurban fiyatlarında son rakamlar

Düzenleyen:
Kurbanlıklar İstanbul'a girdi, pazarlıklar başladı! Kurban fiyatlarında son rakamlar

EKONOMİ Haberleri

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklar İstanbul'a geldi, kurulan kurban pazarlarında hareketlilik yavaş yavaş başladı. İstanbul'da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar ne kadar? 2022 İstanbul kurbanlık fiyatları belli oldu. Bu sene büyükbaşların 30-80 bin lira arasından alıcı bulması bekleniyor. Küçükbaşlarda ise fiyatlar 3 bin liradan başlıyor, 9 bin liraya kadar çıkıyor. İlk günden pazarlıkların başladığını belirten besiciler ise daha pazarların dolmadığını ve tırların yolda olduğunu belirtiyorlar.

İstanbul kurban fiyatları ne kadar, istanbul büyükbaş kurban fiyatları, küçükbaş kurbanlık fiyatları gibi konular Kurban Bayramı'na kısa bir süre kalan İstanbul'da kurbanını kesmek isteyenlerin en çok araştırdığı konular olmaya devam ediyor. Kurbanlıkların İstanbul'a girişi 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayan gece başladı, kurban pazarları yavaş yavaş doluyor. Şimdiden yerini alan satıcılar, alıcılar ile kıran kırana pazarlığa başladı. Peki kurbanlıklar ne kadar, kurban pazarları nerede, istanbul kurban fiyatları ne kadar? İşte kurban bayramına sayılı gün kala 2022 istanbul kurban fiyatlarına dair merak edilenler...

2022 İSTANBUL KURBANLIK FİYATLARI 

2022 kurbanlık fiyatları belli oldu. İstanbul büyükbaş kurban fiyatları geçen seneye göre adeta katlandı. Bu sene İstanbul'da büyükbaş fiyatları 30 bin liradan başlıyor, 80 bin liraya kadar çıkıyor. Birçok büyükbaş hayvanı ile pazarlara gelen satıcılar ise çetin pazarlıklar sonucu elindeki hayvanı en uygun fiyata satmak istiyor. İlk günden pazarlığa başlayan bir alıcı, "Pazarlık aşamasındaydık, 35 bin TL teklif verdim ancak satıcımız 40 bin lira istiyor. Satıcımız fiyatı geri çekmiyor. Kurbanları arkadaşımın kamyonu İstanbul’a getirdi. Satıcı arkadaşımızın bu hayvanını Gümüşhane’den beridir takip ediyoruz. Maalesef fiyatta anlaşamadık" dedi.

İstanbul'da küçükbaş kurbanlık fiyatları da belli oldu. Küçükbaşların fiyatları 3 bin liradan başlıyor, 8-9 bin liralara kadar çıkıyor.

Kurbanlıklar İstanbul'a girdi, pazarlıklar başladı! Kurban fiyatlarında son rakamlar

İSTANBUL KURBAN PAZARLARINDA SON DURUM

BAHÇELİEVLER

Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen hayvanlar, kurban pazarlarında görücüye çıkıyor. Bu pazarlardan birisi olan ve Bahçelievler Belediyesi tarafından Yenibosna Çobançeşme mevkiinde kurulan kurban pazarında da kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Pazarlarda ilk günden satıcı ile alıcılar arasında pazarlıklar da yapıldı.

Pazarda 93 çadır bulunurken, hazırlıkların tamamlanmasıyla yaklaşık 2 bini aşkın büyükbaş, 4 bine yakın da küçükbaş kurbanlığın satılması bekleniyor. Satılan tüm kurbanlıkların kesiminin ise belediyenin veteriner hekimlerinin kontrolünde, ehil kasaplar tarafından yapılacağı belirtildi.

SULTANBEYLİ

Sultanbeyli Belediyesi tarafından oluşturulan kurban satış ve kesim merkezine ilk kurbanlıklar geldi. Veteriner ve zabıta ekiplerinin gerekli kontrollerinin ardından kurbanlıklar alana alınmaya başladı. Tüm detayların düşünüldüğü kurban satış ve kesim merkezinde hem satıcılar hem de alıcılar için birçok alan faaliyete sokuldu.

Sultanbeyli’ye gelen kurban satıcısı, "Belediyenin imkanlarından dolayı memnunuz. Hayvanların çadırları yapılmış. Kesim alanı var, abdesthane var, namaz yeri var burada her şey mevcut" dedi. Başka bir kurban satıcısı ise, "Bu pazara yeni geldim. İlk kez geliyorum. Burada bir düzen var. İstanbul’da daha önceden gitmiş olduğum pazarlardan daha güzel. 28 hayvan getirdim 12 de sonradan gelecek" dedi.

KARTAL

Kurban Bayramı'na 16 gün kala İstanbul'a giriş yapan kurbanlıklar gece saatlerinde Kartal’daki kurban satış merkezine getirildi. Bugün itibarıyla pazar alanında 42 büyükbaş, 28 küçükbaş olmak üzere toplam 70 hayvan çadırı kuruldu.

Bayburt'tan büyükbaş hayvan getiren Erol Okumuş, 1 tonluk İnci ismindeki büyükbaş hayvanını 80 bin liraya satışa sundu. Okumuş, "Bir tonluk malımız var. 70 tane malımız var. En küçüğü 40 bin lira. Bunlar hiç kapıya çıkmamış, yeşil otlamamışlar, bunlar sadece buğdayını, arpayla, yemiyle beslenmişler. Bunlarda yağ yok. Kim gelirse bunların üstüne her türlü pazarlık yaparım. Her türlü de bahse girerim. Malımız çok güzeldir, değerlidir ve eti de lezzetlidir. Lezzetli olması için 1 ton da tuz yemiştir. Bunlar Bayburt'tan geldi. Kendi malımızla danayı büyüttüğümüz mallarımızdır. Şu an 1 tondur, 950 kilo. Fiyatını 80 bin TL olarak belirledik" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...