Kurban alırken sahte paraya dikkat

Kurban alırken sahte paraya dikkat

EKONOMİ Haberleri

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan bayram öncesi kurban pazarlarında sahte para konusunda uyardı.

Yaklaşan bayram öncesi kurban pazarları kurulmaya başladı. Kurbanlık satışlarının başladığına dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte para ve internetten alışverişlerde yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Bu dönemde internetten satışlara yönelimin fazla olduğuna dikkati çeken Palandöken "Görsel olarak başka hayvanın fotoğraflarını koyarak satan, ortada hiç hayvan olmadan sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan oldukça fazla kişi bulunuyor. 'Uygun kurbanlık buldum' diye sevinirken aslında tam tersi, eldeki paradan da olunabilir" dedi.

Dolandırıcılar için bayramın fırsat olduğunu anlatan Palandöken "Sahte paraları ayırt edebilmemiz için alınan banknotlar, üzerinde kabartma baskı, gizli görüntü, emniyet şeridi gibi pek çok özelliği barındırmalı. Yüklü paraları sürekli kontrol etmek zor olduğu için para sayma makinesi bulundurarak işler sağlama alınmalı. Vatandaşlarımız bu konuda uyanık olmalı" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...