Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ertuğrul Gazi’den enerjiye dev destek

Ertuğrul Gazi’den enerjiye dev destek

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle geçtiğimiz yıl 25 Haziran’da Hatay’da hizmete giren Türkiye’nin ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) gemisi olan Ertuğrul Gazi, bir yıl boyunca doğalgaz arzı için önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Ertuğrul Gazi'yle gemiden gemiye 24 defa LNG transferi gerçekleştirilerek 1 yılda 2,1 milyar metreküp doğalgaz ulusal sisteme aktarıldı.

EBRU KARATOSUN | ANKARA

Ertuğrul Gazi'nin 1 yıllık performansı, İstanbul'daki konutların 6 aylık, Ankara'daki konutların 1 yıllık, İzmir'deki konutların ise 3 yıllık tüketiminin karşılanması anlamına geliyor. Türkiye son yıllarda, doğalgaz arz güvenliği için ciddi yatırımları hayata geçirdi.

KAPASİTE ARTIRILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı öncülüğünde, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından atılan adımlarla doğalgaz giriş kapasiteleri yükseltildi. Doğalgaz giriş kapasitelerini artırmanın yanında depolama alanında da yatırımlar hız kesmedi. Silivri Yer Altı Doğalgaz Depolama ve Tuz Gölü Yer Altı Doğalgaz Depolama tesislerinde de kapasiteler artırıldı. Depoların daha fazla gaz depolaması için çalışmalar da devam ediyor.

SİVAS'TA PETROL UMUDU

Sivas ve çevresinde 70’li yıllarda yabancı mühendislerin başkanlık yaptığı sondaj çalışmalarında petrol bulundu. Petrol bulunan üç kuyu da “yetersiz” denilerek betonla kapatıldı. Sivas’ta 60’lı yıllardan günümüze kadar mesleğini sürdüren duayen gazeteci Sirer Doğan, 70’li yıllara dair Türkiye’de petrol gerçeğini tartışmaya açacak önemli bilgileri gün yüzüne çıkardı. Sirer Doğan, üzeri betonla örtülen kuyularda petrol olduğuna inandığını belirterek şunları söyledi: Ama teknolojinin gelişmesi, zamanın geçmesi, petrol oluşumu göz önünde alınırsa bu kuyular tekrar denendiğinde iyi neticeler alınacağına inanıyorum. Devletimizin bu konuda çalışma yapmasını bekliyorum. Bu projenin ülkede büyük faydası olacağına inanıyorum.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...